Tento jemný mäsový nákyp milujem! Spolu so zemiakovou kašou je pre mňa spomienkou na detstvo, kedy mi ho mama robila, keď som bola chorá. A veru nepohrdnem ním ani dnes.

Pripravíte ho celkom jednoducho. Treba mať len poriadny robot - mixér, alebo kúter a jemne pomleté mäso poriadne vyšľahať s ostatnými surovinami.

Verím, že tento mäsový nákyp si hlavne deti zamilujú tiež :)

Mäsový nákyp

Suroviny

 

1000

g bravčové pliecko

5

ks vajce

250

ml smotana na šľahanie

1

KL soľ

1

ks kypriaci prášok

2

PL krupica detská

1

ks cibuľa

3

strúčiky cesnak

100

ml olej

Do nádoby s nožíkmi v mixéri dáme najprv nasekať cibuľu s cesnakom, potom pridáme mäso, vajíčka a mixujeme ďalej. Pridáme smotanu, soľ, krupicu a kypriaci prášok. Ešte poriadne rozmixujeme. Budeme mať riedku masu, ktorú vylejeme na pekáč, vymastený olejom.

Ruky si trocha naolejujeme a masu roztlačíme rovnomerne po celom pekáči. Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút.

Podávame so zemiakovou kašou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil senky
~ 11.09.2013 - 08:45

Poslední dobou se u nás peče a vaří podle Bonvivánů :-). Například v sobotu, kdy se konalo domácí trnkobraní, to byl tento masový nákyp a s bramborovou kaší a zeleninovým salátem opravdu jednoduchý, rychlý a chutný oběd !