Pod pojmom závitky si väčšina predstaví mäso plnené šunkou, syrom a nejakou zeleninou, či klobásou a kapustou, alebo španielské vtáčiky. Tieto závitky sú iné a nám veľmi chutia, lebo v nich nie je žiadna zelenina, ktorú by deti vyberali na okraj taniera. Závitky z bravčového mäsa sú naplnené fášou z mletého mäsa tiež bravčového s kúskom syra, preliate jemnou prírodnou šťavou s hubovou arómou.

Mäsové závitky

Suroviny

 

1000

g bravčové karé

300

g bravčové pliecko

100

ml smotana na šľahanie

1

ks vajce

30

g soľ

10

g cesnak

100

g cibuľa

100

g syr eidam

300

g vývar

5

g huby sušené

80

g olej

80

g múka hladká

50

g maslo

Z bravčového karé nakrájame 10 plátkov, ktoré naklepeme a rozložíme na dosku. Jemne mleté bravčové pliecko v kúteri rozmixujeme s cesnakom a šľahačkovou smotanou a vajíčkom, osolíme. Na plátky mäsa natrieme páš a položíme kúsok syra.

Závitky zvinieme a poukladáme do pekáčika tesne vedľa seba, spojom dolu. Podlejeme vývarom, zakryjeme a dáme do rúry piecť asi na hodinu.

Keď sú závitky upečené, výpek zlejeme a použijeme ho na prípravu šťavy.

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mierne do hneda, zaprášime ju múkou a spravíme zásmažku.

Zalejeme studenou vodou, do ktorej sme pridali výpek zo závitkov a za stáleho šľahania metličkou nalejeme na zásmažku a privedieme k varu.

Sušené huby poriadne rozmrvíme a namočíme do hrnčeka s vodou. Prilejeme do šťavy, dochutíme prípadne soľou a korením, kto má ako rád. Všetko spolu povaríme asi desať minút.

Uvarenú šťavu nalejeme nazad do pekáčika na závitky, prehrejeme a môžeme podávať s ryžou, alebo s varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa