Jemné palacinky

emko ~ 6. január 2019 - 11:46

Tieto palacinky sú tenučké a jemné. Vďaka bublinkovej vode sú krásne nadýchané. Použite klasickú sódu, alebo sýtenú minerálku.

Do cesta pridávame olej a panvicu teda nepotierame ničím. Palacinky sa ani nelepia, ani netrhajú a nie sú vôbec mastné.

Z tejto dávky budete mať asi 16 kusov.

Suroviny
Cesto:
 
 
2
ks
100
ml
300
ml
 
štipka

Suroviny spracujeme postupne v poradí, ako sú napísané.

Do misky dáme vajcia s vanilkovým cukrom a vyšľaháme.

Prišľaháme olej, mlieko, múku a nakoniec minerálku, alebo sódu.

Ochutíme štipkou soli, ako každé sladké cesto.

Takto pripravené riedke cestíčko necháme aspoň 15 minút odpočinúť.

Smažíme na teflónovej panvici z oboch strán.

Komentáre

Žirafka ~ 17. jún 2014 - 14:17

Mám svůj osvědčený recept na palačinky,ale vy jste to tu tak pěkně popsala,že ho budu muset vyzkoušet :-)

0

MaciBaum ~ 18. jún 2014 - 9:39

U nas se vzdy delaly palacinky "podle oka". Nikdy jsme nepridavali olej nebo mineralku. Dneska jsem vyzkousela vase a mazu si puvodni recept z pameti a zapisuji si do notysku ten vas. Palacinky se rozplyvaji na jazyku a vsichni si je moc pochvaluji. Dekuji za recept!

0

Dedika ~ 8. júl 2014 - 9:16

su vynikajuce dnes som ich skusala a ine uz robit nebudem :-)dakujem za recept

0

danielka123 ~ 22. január 2015 - 10:51

Vyskúšala som ich včera sú výborne,len tak sa po nich zaprášilo

0

Jancika82 ~ 27. február 2018 - 9:38

Vyskúšala som už 3 rôzne recepty na palacinky a stále to nebolo ONO :).....no ale ten správny recept som práve našla - a to je tento TVOJ :):) ... sú suprové, chuťovo výborné, jemné ... Ďakujem. Detičky si oblizovali prsty :)

0

Hortenzia9 ~ 20. marec 2018 - 6:42

Tento recept je úžasný :) palacinky sme vždy robili od oka, ale vždy im niečo chýbalo. Tak som hľadala a natrafila som na tento recept. Môžem povedať, že odvtedy robím len tieto, ešte do cesta nastrúham pomarančovú kôru pre arómu... rozvoňajú celý byt :) odporúčam

0

Mišík ~ 6. november 2019 - 7:45

Zdravím, viete mi poradiť prečo mám okraje palaciniek tvrdé a lámu sa?čo robím zle :(ďakujem za radu

0

emko ~ 22. november 2019 - 12:24

In reply to by Mišík

Povedala by som, že trocha "tekutejšie" cesto než by malo byť. Opatrne skús pridať trocha múky a niekedy tiež pomôže ho nechať troška odstáť pri pokojovej teplote :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj