Chutný pehavý šťavnatý tvarohový koláč.
Rozpis je na plech 25x40 cm.

Tvarohovo - makový koláč

Suroviny

 

Cesto:

350

g múka polohrubá

200

g maslo

2

ks vajce

150

g cukor

Krém:

1000

g tvaroh jemný

200

g cukor mletý (práškový)

400

ml smotana kyslá

5

ks vajce

60

g solamyl

1

ks extrakt vanilkový

80

g mak mletý

Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja som dala suroviny do robota a bolo to hneď (maslo samozrejme jemne rozpustené). Keď sa hmota spojí, preložíme ju na plech a dlaňou popritláčame po celom obvode. Takto pripravený plech s cestom dáme na chvíľu do chladničky.

V miske metličkou vymiešame tvaroh so smotanou, cukrom, vajíčkami, vanilkou a škrobovou múčkou. Pridáme mletý mak a premiešame.

Krém vylejeme na vychladené cesto a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme pomaly asi hodinu. Po upečení rúru vypneme a koláč necháme ešte aspoň pol hodiny v zatvorenej rúre. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Najlepší je na druhý deň z chladničky.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa