Najlepšie osvieženie do týchto horúcich dní. K receptu netreba veľa slov, stačí zaželať veselé studené mlsanie :-)

Ríbezľová zmrzlina

Použila som mix červených a čiernych ríbezlí. Ušľahala som do tuha šľahačku s vanilkovými cukrami, vmiešala do nej kyslú smotanu s mletým cukrom a medom ...a primiešala ríbezle.

Všetko som dala do mixéra a vyšľahala na maximum. Zmrzlinovú hmotu som naliala do nádobky a vložila do mrazničky. Trikrát po dvoch hodinách som zmrzlinu premiešala. A už sme si pochutnávali.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 26.07.2013 - 17:14

ja mam vzdy v mraznicke asi 5 druhov zmrzliny ale doma som ju este nikdy nerobila , ale asi budem musiet zacat vyzerato uzasne jedlo :) vzdy som si myslela, ze ju treba velmi, velakrat miesat pocas tuhnutia tak ma to odradzovalo a kupovat na to specialny stroj sa mi tiez nechcelo - no ale trikrat premiesat to by som mohla zvladnut :)

Zobraziť profil Táňa
~ 26.07.2013 - 17:37

:-) tiež ma to odrádzalo, pritom je to také jednoduché...a tá chuť sa nedá opísať :-)

Zobraziť profil Žirafka
~ 27.06.2014 - 15:05

Táni :-) jedním slovem nádhera :-)

Zobraziť profil kimlo
~ 30.06.2014 - 07:16

Tie ríbezle si len tak mírnix-dírnix rozmixovala? Netreba pasírovať?

Zobraziť profil Táňa
~ 06.07.2014 - 18:01

Prepáč, že píšem až teraz, som na dovolenke.. ja som nepasírovala

Zobraziť profil bobka07
~ 02.07.2014 - 16:56

Zmrzlinka vyzera fantasticky a urcite aj tak chuti.
Len ma tiez zaujima, ci tam tie zrniecka nevadia.
Urcite vyskusam. :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 06.07.2014 - 18:02

Mne zrniečka nevadia, tak ako v punčovej hrozienka, ale nie je problém prepasírovať...

Zobraziť profil Nelisa
~ 06.07.2015 - 10:34

ja robím zmrzlinu z 3 surovín: ovocie, med a stečený grécky jogurt.

Zobraziť profil bonka
~ 18.07.2015 - 08:50

zmrzlinu som vyskúšala, bola vynikajúca, všetkým chutila. ďakujem Tánička za recept!