Málo cesta a veľmi veľa výbornej plnky :)

Rozpis je na dva záviny.

Orechovník

Suroviny

 

Cesto:

350

g múka hladká

150

ml smotana kyslá

50

g maslo

1

ks kypriaci prášok
štipka soľ

Plnka:

350

g orechy vlašské

200

g cukor mletý (práškový)

2

ks cukor vanilkový

50

ml rum

150

ml mlieko

50

g hrozienka

Zo surovín na cesto pripravíme polotuhé cesto, ktoré necháme v chlade postáť.

Plnku pripravíme tak, že pomelieme orechy a sparíme horúcim mliekom. Pridáme hrozienka namočené v rume a cukor kryštál aj vanilkový.

Cesto na pomúčenej doske rozváľkame na dva pláty, ktoré naplníme pripravenou plnkou.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme 45 minút na 180 °C.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil honestka
~ 20.11.2013 - 14:55
obrazok ako malovany, Krasa!