Dnes sa pečú väčšinou z pľundrového alebo z lístkového cesta, ale tieto kysnuté sú krásne mäkkučké aj po niekoľkých dňoch. Kedysi sa objavovali v mliečnych baroch a deti si ich kupovali na desiatu.
Tieto domáce tvarohové hrebene sú úžasné. Recept sa podarí aj začiatočníkom, nie je náročný. Za to výsledok nielen chutný, ale aj efektný :)

Tvarohové hrebene

Suroviny

 

Cesto:

250

g múka hladká

250

g múka polohrubá

1

ks vaječný žĺtok

50

g maslo

250

ml mlieko

40

g cukor vanilkový

60

g cukor mletý (práškový)

10

g droždie sušené
štipka soľ
kôra citrónová

Tvarohová plnka:

300

ml mlieko

40

g puding vanilkový

20

g cukor vanilkový

120

g maslo

130

g cukor mletý (práškový)

250

g tvaroh

Ostatné:

1

ks vajce

1

PL mlieko

Suroviny na cesto poriadne ručne, v pekárničke alebo mixérom s hákmi vypracujeme na elastické cesto. Potom ho necháme na teplom mieste poriadne nakysnúť.

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť a vyšľaháme v miske maslo s cukrom. Primiešame tvaroh. Do vyšľahaného sladkého tvarohového masla nakoniec zašľaháme chladný puding.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Každú polovicu cesta vyvaľkáme asi na 30x30 cm. Z každej vyvaľkanej polovice urobíme 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti. V jednej polovici cesta spravíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku.

Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj.

Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme ešte chvíľku podkysnúť.

Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme podkysnuté hrebene. Vložíme do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút.

Z tejto dávky budeme mať 12 tvarohových hrebeňov. Niektoré po vychladnutí môžeme zabaliť do mikrotenového sáčku a zamraziť. Potom jednoducho len po jednom vyťahujeme na raňajky :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 29.06.2013 - 08:22

Zvyknem robiť tvoje hrebene z lístkového cesta s džemovou plnkou zahustenou perníkom ... tie sú výborné ... tieto urobím dnes, vyzerajú totiž fantasticky :)

Zobraziť profil zuzka75
~ 29.06.2013 - 20:17

tieto hrebene som asi pred mesiacom piekla a môžem potvrdiť,že sú veľmi jedlé...

Zobraziť profil tinama89
~ 12.07.2013 - 18:01

Zajtra sa chystám upiecť po prvý krát tieto hrebene, ale mám otázku môže sa do cesta namiesto toho sušeného droždia použiť aj čerstvé droždie a normálne urobiť kvások z čerstvého droždia? Nič tým nepokazím? Ďakujem

Zobraziť profil Zuzliak
~ 14.09.2013 - 19:14

Mliam, si prosim 10 ks :D

Zobraziť profil MaciBaum
~ 25.09.2013 - 22:33

Dnes jsem upekla a aniz by vychladly, hned jsem ochutnavala. Mela jsem jen hladkou mouku, ale i tak se moc povedly. A doporucuji neochutnavat krem, aby vam pak zbyl na plneni! :)

Zobraziť profil vanilka111
~ 29.04.2014 - 22:02

Tak tieto som vyskúšala minulý týždeň vo štvrtok, v piatok boli kakaové a včera opäť pre veľký úspech tvarohové :-). Nadýchané,hebké koláčiky a božská plnka. Veľké ďakujem :-))

Zobraziť profil Aja78
~ 20.06.2014 - 09:50

Dobrý deň, chcela by som dnes upiecť pretože vyzerajú veľmi lákavo ale nemám sušené droždie, kolko mám dať čerstvého ked ho chcem nahradit?
Vyskúšala som už niekoľko vašich receptov a možem len chválit :-)

Zobraziť profil emko
~ 20.06.2014 - 10:00

10g sušeného je jedna kocka čerstvého, t.j.42g čerstvého ;)

Zobraziť profil kimlo
~ 02.05.2015 - 14:31

Ja som použil 1/3 kocky, takže nejakých 15g čerstvého...

Zobraziť profil Aja78
~ 21.06.2014 - 12:30

Sú výborné, piekla som makové a boli hneď preč. Nabudúce musím upiecť dvojitú dávku :-)

Zobraziť profil Tatiana
~ 15.10.2014 - 19:23

Už po niekoľký krát pečené, ale až dnes foto a vdaka pripomenutiu na ne od Soničky. Sú famozne s tou plnkou. Ja ich mám zo špaldovej a so zero cukrom, aby mohol aj môj Dia- polovička, ked poslúcha, musím aj na neho hladieť. :D diky

Zobraziť profil Fajnsmeker
~ 15.01.2015 - 18:11

Dobrý spôsob zabaľovania... ja som doteraz robil inak

Zobraziť profil Parisienne
~ 16.01.2015 - 10:22

Na obrazku vyzeraju take mini, tak ze spravim z celej davky, az ked som ich teraz robila zistila som ze su to maxi hrebene :). Kedze ja zvyknem piect okolo polnoci, tak na tu druhu polovicu cesta sa mi uz s tym nechcelo piplat , tak som z toho spravila chinois :). Uz sa tesim na zajtrajsie ranajky :)

Zobraziť profil Zdenka Matušková
~ 25.01.2015 - 18:58

Prvykrat som vyskusala vas recept len som si dala polku drozdia klasickeho nie suseneho a cesto som robila rucne a plnky som si dala lekvarovu a nutelovu a vyslo mi z vasej davky 17hrebenov citim sa spokojna ze na prvykrat vysli super vase su pekne a dakujem za recept mam aj upecene odfotene len foto je vacsie neda sa mi ho sem dat

Zobraziť profil kimlo
~ 02.05.2015 - 14:28

Vynikajúce sú! Vďaka za recept!

Zobraziť profil Janaja
~ 03.09.2015 - 10:14

Hrebene sú vinikajúce :)

Zobraziť profil Rena
~ 09.10.2015 - 17:37

Tak dnes som sa už konečne dostala k tomu, aby som vyskúšala tento famózny receptík. Plnka výbornááááá, cesto ako vatička. Po prečítaní diskusie som sa rozhodla zamiesiť rovno 3 dávky. Dobre som spravila, jedna dávka je už zjedená. Vďaka za super recept!

Zobraziť profil rosemari
~ 15.10.2015 - 10:46

Včera som robila je vynikajúci omylom som kupila hladky tvaroh namiesto hrudkovaného ale nič to nezmenilo na vynikajúcej chuti plnky nebičko v ústach ....:-)

Zobraziť profil bika79
~ 03.12.2015 - 03:06

Ja osobne milujem tvaroh a vdaka mne ho miluju aj moje deti, tak nedalo mi a opat som vypekala a nasla vo vasich receptoch tento recept, opat nekslamal a je velmi chutny, s cestom sa pracovalo velmi dobre a plnka vobec nevytekala a bola chutovo velmi dobra. Odporucam kazdemu ;-)

Zobraziť profil Monika a Miška
~ 12.10.2016 - 12:25

Výborné lúpačky...

Zobraziť profil emko
~ 12.10.2016 - 18:08

aká šikulka :)