Tvarohové hrebene

Tvarohové hrebene sú koláče z kysnutého cesta, ktoré sa skvele hodia na desiatu do školy. Asi to mám spojené s tým, že sa kedysi predávali v mliečnych baroch, kde sme si ich ako deti kupovali.
Dnes sa pečú väčšinou z pľundrového alebo z lístkového cesta, ale tieto kysnuté sú krásne mäkkučké aj po niekoľkých dňoch.
Recept sa podarí aj začiatočníkom, nie je náročný. Za to výsledok nielen chutný, ale aj efektný. A nebojte sa tvarohových hrebeňov urobiť viac. Dajú sa pohodlne zamraziť do zásoby.
Cesto: |
||
250 |
g | múka hladká |
250 |
g | múka polohrubá |
1 |
ks | vaječný žĺtok |
50 |
g | maslo |
250 |
ml | mlieko |
40 |
g | cukor vanilkový |
60 |
g | cukor mletý (práškový) |
10 |
g | droždie sušené |
štipka | soľ | |
kôra citrónová | ||
Tvarohová plnka: |
||
300 |
ml | mlieko |
40 |
g | puding vanilkový |
20 |
g | cukor vanilkový |
120 |
g | maslo |
130 |
g | cukor mletý (práškový) |
250 |
g | tvaroh |
Ostatné: |
||
1 |
ks | vajce |
1 |
PL | mlieko |
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť a vyšľaháme v miske maslo s cukrom. Primiešame tvaroh. Do vyšľahaného sladkého tvarohového masla nakoniec zašľaháme chladný puding.
Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme podkysnuté hrebene. Vložíme do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút.
Komentáre
klaura
29.06.2013 - 08:22
zuzka75
29.06.2013 - 20:17
tinama89
12.07.2013 - 18:01
Zuzliak
14.09.2013 - 19:14
MaciBaum
25.09.2013 - 22:33
vanilka111
29.04.2014 - 22:02
Aja78
20.06.2014 - 09:50
emko
20.06.2014 - 10:00
kimlo
02.05.2015 - 14:31
Aja78
21.06.2014 - 12:30
Tatiana
15.10.2014 - 19:23
Fajnsmeker
15.01.2015 - 18:11
Parisienne
16.01.2015 - 10:22
Zdenka Matušková
25.01.2015 - 18:58
kimlo
02.05.2015 - 14:28
Janaja
03.09.2015 - 10:14
Rena
09.10.2015 - 17:37
rosemari
15.10.2015 - 10:46
bika79
03.12.2015 - 03:06
Monika a Miška
12.10.2016 - 12:25
emko
12.10.2016 - 18:08