- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tvarohové hrebene sú koláče z kysnutého cesta, ktoré sa skvele hodia na desiatu do školy. Asi to mám spojené s tým, že sa kedysi predávali v mliečnych baroch, kde sme si ich ako deti kupovali.
Dnes sa pečú väčšinou z pľundrového alebo z lístkového cesta, ale tieto kysnuté sú krásne mäkkučké aj po niekoľkých dňoch.
Recept sa podarí aj začiatočníkom, nie je náročný. Za to výsledok nielen chutný, ale aj efektný. A nebojte sa tvarohových hrebeňov urobiť viac. Dajú sa pohodlne zamraziť do zásoby.
Zo surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Potom ho necháme na teplom mieste poriadne nakysnúť.
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť a vyšľaháme v miske maslo s cukrom. Primiešame tvaroh. Do vyšľahaného sladkého tvarohového masla nakoniec zašľaháme chladný puding.
Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme podkysnuté hrebene. Vložíme do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút.
Komentáre
Dudinen ~ 20. január 2021 - 10:34
Su skvele! Uz ani neviem kolkokrat som ich piekla :-)
emko ~ 27. január 2021 - 13:51
In reply to Su skvele! Uz ani neviem by Dudinen
jeden z naj receptov na webe :)
Monika a Miška ~ 12. október 2016 - 14:25
Výborné lúpačky...
emko ~ 12. október 2016 - 8:08
In reply to Výborné lúpačky... by Monika a Miška
aká šikulka :)
bika79 ~ 3. december 2015 - 4:06
Ja osobne milujem tvaroh a vdaka mne ho miluju aj moje deti, tak nedalo mi a opat som vypekala a nasla vo vasich receptoch tento recept, opat nekslamal a je velmi chutny, s cestom sa pracovalo velmi dobre a plnka vobec nevytekala a bola chutovo velmi dobra. Odporucam kazdemu ;-)
rosemari ~ 15. október 2015 - 12:46
Včera som robila je vynikajúci omylom som kupila hladky tvaroh namiesto hrudkovaného ale nič to nezmenilo na vynikajúcej chuti plnky nebičko v ústach ....:-)
Reňa ~ 9. október 2015 - 7:37
Tak dnes som sa už konečne dostala k tomu, aby som vyskúšala tento famózny receptík. Plnka výbornááááá, cesto ako vatička. Po prečítaní diskusie som sa rozhodla zamiesiť rovno 3 dávky. Dobre som spravila, jedna dávka je už zjedená. Vďaka za super recept!
Janaja ~ 3. september 2015 - 12:14
Hrebene sú vinikajúce :)
kimlo ~ 2. máj 2015 - 4:28
Vynikajúce sú! Vďaka za recept!
Zdenka Matušková ~ 25. január 2015 - 7:58
Prvykrat som vyskusala vas recept len som si dala polku drozdia klasickeho nie suseneho a cesto som robila rucne a plnky som si dala lekvarovu a nutelovu a vyslo mi z vasej davky 17hrebenov citim sa spokojna ze na prvykrat vysli super vase su pekne a dakujem za recept mam aj upecene odfotene len foto je vacsie neda sa mi ho sem dat
Parisienne ~ 16. január 2015 - 11:22
Na obrazku vyzeraju take mini, tak ze spravim z celej davky, az ked som ich teraz robila zistila som ze su to maxi hrebene :). Kedze ja zvyknem piect okolo polnoci, tak na tu druhu polovicu cesta sa mi uz s tym nechcelo piplat , tak som z toho spravila chinois :). Uz sa tesim na zajtrajsie ranajky :)
Fajnsmeker ~ 15. január 2015 - 7:11
Dobrý spôsob zabaľovania... ja som doteraz robil inak
Tatiana ~ 15. október 2014 - 9:23
Už po niekoľký krát pečené, ale až dnes foto a vdaka pripomenutiu na ne od Soničky. Sú famozne s tou plnkou. Ja ich mám zo špaldovej a so zero cukrom, aby mohol aj môj Dia- polovička, ked poslúcha, musím aj na neho hladieť. :D diky
Aja78 ~ 21. jún 2014 - 14:30
Sú výborné, piekla som makové a boli hneď preč. Nabudúce musím upiecť dvojitú dávku :-)
Aja78 ~ 20. jún 2014 - 11:50
Dobrý deň, chcela by som dnes upiecť pretože vyzerajú veľmi lákavo ale nemám sušené droždie, kolko mám dať čerstvého ked ho chcem nahradit?
Vyskúšala som už niekoľko vašich receptov a možem len chválit :-)
emko ~ 20. jún 2014 - 12:00
In reply to Dobrý deň, chcela by som dnes by Aja78
10g sušeného je jedna kocka čerstvého, t.j.42g čerstvého ;)
kimlo ~ 2. máj 2015 - 4:31
In reply to 10g sušeného je jedna kocka by emko
Ja som použil 1/3 kocky, takže nejakých 15g čerstvého...
vanilka111 ~ 29. apríl 2014 - 12:02
Tak tieto som vyskúšala minulý týždeň vo štvrtok, v piatok boli kakaové a včera opäť pre veľký úspech tvarohové :-). Nadýchané,hebké koláčiky a božská plnka. Veľké ďakujem :-))
MaciBaum ~ 25. september 2013 - 12:33
Dnes jsem upekla a aniz by vychladly, hned jsem ochutnavala. Mela jsem jen hladkou mouku, ale i tak se moc povedly. A doporucuji neochutnavat krem, aby vam pak zbyl na plneni! :)
Zuzliak ~ 14. september 2013 - 9:14
Mliam, si prosim 10 ks :D
tinama89 ~ 12. júl 2013 - 8:01
Zajtra sa chystám upiecť po prvý krát tieto hrebene, ale mám otázku môže sa do cesta namiesto toho sušeného droždia použiť aj čerstvé droždie a normálne urobiť kvások z čerstvého droždia? Nič tým nepokazím? Ďakujem
zuzka75 ~ 29. jún 2013 - 10:17
tieto hrebene som asi pred mesiacom piekla a môžem potvrdiť,že sú veľmi jedlé...
klaura ~ 29. jún 2013 - 10:22
Zvyknem robiť tvoje hrebene z lístkového cesta s džemovou plnkou zahustenou perníkom ... tie sú výborné ... tieto urobím dnes, vyzerajú totiž fantasticky :)