Vianoce a vôňa škorice akosi k sebe patria. Recept na toto škoricové cesto je pomerne univerzálny. Môžete z neho vykrajovať kolieska, hviezdičky a iné tvary. Zlepovať ich džemom, nutelou a polieť čokoládou, alebo citrónovou polevou.

Škoricové koláčiky

Všetky sypké suroviny dáme na dosku, nastrúhame maslo, prilejeme rum a spracujeme nelepivé cesto. Z cesta rozvaľkaného na 3 mm vykrajujeme kolieska, alebo hviezdičky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 10 minút.

Upečené necháme vychladnúť a naplníme ľubovoľným krémom. Alebo džemom, nutelou, táto kombinácia vydrží dlhšie ako maslový krém.
Vrch namočíme do čokolády a ozdobíme malými cukríčkami, alebo prilepíme pusinku.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 28.11.2015 - 22:23

Priprava na Vianoce v plnom prude 🌲
Vyskusala som skoricove kolaciky , vyborne sa mi pracovalo s testom . Naplnila som ich nutelou a dala trosku ribezloveho dzemu na kontrast chuti . Uvidime ako dlho vydrzia na tacke 😀😀

Zobraziť profil Táňa
~ 29.11.2015 - 16:25

Predpokladám že do Vianoc nevydržia. Vieš, teraz začína obdobie "Nežerte to" a potom príde obdobie "Prečo to nežeriete?! " ... o tom by mohli moje deti písať romány :-)

Zobraziť profil myrca
~ 19.12.2015 - 21:24

Upečené na Vianoce :) s tou nutelou sú super :)

Zobraziť profil Táňa
~ 20.12.2015 - 07:10

Krasne! ... a Vianoce mozu zacat :-)

Zobraziť profil Karolína
~ 20.12.2016 - 22:56

Dobrý večer Tánička,
sú tieto škoricové koláčiky hneď po upečení mäkké, alebo
treba počkať kým zmäknú?
Vďaka.
Karolína

Zobraziť profil emko
~ 21.12.2016 - 15:19

Sú hneď mäkké :)