Keďže záhorácke, tak určite s kvasenou kapustou a výbornou stupavskou klobásou :)

Záhorácke závitky

Bravčové karé nakrájame na tenšie plátky (z kila cca 15 ks). Mäso naklepeme, jemne osolíme a rozložíme jeden plát vedľa druhého. Na každý dáme kôpku kvasenej kapusty a kúsok klobásy.

Zvinieme ako vtáčiky a poukladáme na husto do menšieho pekáča, jeden vedľa druhého.

Posypeme jemne sladkou mletou paprikou a čiernym mletým korením. Podlejeme vodou, pekáč zakryjeme a dáme do rúry piecť asi na 30 minút. Potom pekáč odokryjeme a dopečieme ešte 15 minút.

Na panvičke opečieme nakrájanú cibuľu, zalejeme ju výpekom z mäsa, necháme chvíľku prevariť, zjemníme maslom a túto šťavu nalejeme nazad do pekáča na závitky, aby sa nevysušili.

Hotové závitky šikmo nakrájame a podávame s varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil helca103
~ 26.01.2015 - 22:13
Dobrota veliká, urobila som ich hodne ale neostalo nič. Úžasná kombinácia, vrelo odporúčam navariť. Určite ho budem robiť častejšie. Fotku som už nestihla a vlastne aj zabudla urobiť :-) Dakujem za recept.