Čevapčiči by sa správne malo robiť z troch druhov mäsa, opekať na grile a podávať s cibuľou a balkánskym pečivom.

U nás je čevapčiči obľúbené aj s varenými zemiakmi. Do mäsa ale nedávam žiadne vajce, strúhanku, majoránku, ani cibuľu... nechceme predsa fašírku! Chuť a vôňa čevapčiči bude vynikajúca aj bez toho. Ba dokonca lepšia.

Mäso väčšinou dávam len hovädzie a bravčové - pol na pol, lebo jahňacinu ťažko dostať kúpiť. Nepoužívam žiaden tuk na opekanie, to naozaj netreba.

A keď nemám po ruke gril, čevapčiči krátko opečiem v silno predohriatej rúre, nie na panvici.

Čevapčiči s cibuľkou

Mäso na čevapčiči treba na jemno pomlieť.

Mäso osolíme, pridáme trocha čubrice, sušený cesnak a čerstvo pomleté čierne korenie. Prilejeme trochu perlivej minerálky a štipku kypriaceho prášku. Poriadne premixujeme.

Z mäsa vytvarujeme tenké, asi 5 dekové dlhé valčeky. Ruky si občas namočíme vo vode.

Plech vložíme do predohriatej rúry na 250 stupňov a pečieme asi 10 minút.

Čevapčiči podávame s horčicou, cibuľkou a varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa