- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Čevapčiči by sa správne malo robiť z troch druhov mäsa, opekať na grile a podávať s cibuľou a balkánskym pečivom.
U nás je čevapčiči obľúbené aj s varenými zemiakmi. Do mäsa ale nedávam žiadne vajce, strúhanku, majoránku, ani cibuľu... nechceme predsa fašírku! Chuť a vôňa čevapčiči bude vynikajúca aj bez toho. Ba dokonca lepšia.
Mäso väčšinou dávam len hovädzie a bravčové - pol na pol, lebo jahňacinu ťažko dostať kúpiť. Nepoužívam žiaden tuk na opekanie, to naozaj netreba.
A keď nemám po ruke gril, čevapčiči krátko opečiem v silno predohriatej rúre, nie na panvici.
Suroviny
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
panstefan ~ 17. júl 2024 - 14:19
... dnes má manželka okrúhle narodeniny a to je deň, keď už dlhé roky robím na obed "Čevapči", pretože je to jej obľúbené jedlo
...tak aj dnes, ale ráno som nakukol na tvoj blog, že či nenájdem v tvojej práci na čevapčiči nejaku novinku, ale zistil som, že robíme skoro rovnako... akurát ja nepridavam perlivu minerálku a miesto štipky prášku do pečiva dávam dva štipky sódy bikarbóny...len trochu soli, sušeného korenia podobného "čubrici" čo som si raz dávno sám vyrobil a už ani nepamätám čo som tam, okrem kurkumy zamiešal a sódy, nič viac... veď v čevapčici má byť dominantná chuť mäsa a nie majoranu či tymiánu
...mierne potrene valčeky mäsa som robil na grile, rúru som v tom horúcom počasí nechcel zapínať...pomaly, v pohode
...vydarili sa, oslávenkyňa pochválila 😋
...pozdravujem a len tak na okraj...ten "Nevídaný špás" sa celkom dobre počúva 🙂
emko ~ 18. júl 2024 - 11:02
In reply to ... dnes má manželka okrúhle… by panstefan
Super! Ďakujem veľmi! :)
A vieš čo? Si ma inšpiroval a idem hneď napísať článok... vzsvetliť detailne biologicko-chemickú podstatu, prečo sa minerálka a sóda pridávajú do mäsa zaujíma aj mňa :)
panstefan ~ 19. júl 2024 - 10:18
In reply to Super! Ďakujem veľmi! :) A… by emko
... podľa mňa "škoda námahy"...aj tak nakoniec bude výsledok:
"Pretože tak robili naše staré mamy"
...a dvakrát podškrtnute 🙂