Čerešňová bublanina

Keď čerešne, tak bublanina. Už názov tohto jednoduchého klasického múčnika hovorí o tom, že cesto vyliate na plech, husto posypané ovocím v teplej rúre "prebubliava" na povrch, zdvíha sa a kúsky ovocia sa pomaly prepadávajú nižšie do cesta. Recept na bublaninu je jednoduchý a je na jeden veľký plech.
6 |
ks | vajce |
300 |
g | cukor mletý (práškový) |
300 |
g | múka polohrubá |
1 |
ks | cukor vanilkový |
1 |
ks | kypriaci prášok |
100 |
ml | olej |
100 |
ml | voda |
Oddelíme žĺtka od bielkov, žĺtka vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej a neskôr vlažnú vodu.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej hmote, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Komentáre
klaura
22.06.2013 - 00:08
klaura
22.06.2013 - 07:58
benesso
22.06.2013 - 08:39
emicka1523
23.06.2013 - 12:24
Zuzka 1301
01.06.2014 - 20:28
pemasinika
06.06.2016 - 18:34
Demko
13.06.2016 - 13:52