Plnené šampiňóny

emko ~ 28. jún 2013 - 9:08

Vyzerajú nenápadne, ale sú neskutočne dobré! V malom súste sa totiž skrýva explózia intenzívnych chutí.
Môžete ich pripraviť doma na panvičke, alebo ugrilovať vonku na grile.

Sezóna

Šampiňóny očistíme. Je dobré vybrať vnútro malou lyžičkou, nielen stopku, ale aj lupene. Mám skúsenosť, že vtedy máme nielen viac miesta na plnku, ale šampiňóny pri grilovaní aj menej púšťajú vodu a mazlavejú.

Panvičku jemne pomazlíme prepusteným maslom a šampiňóny položime najprv klobúčikmi nahor. Zakryjeme pokličkou a nechame na slabom plameni asi 5 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.

Na plnku zmiešame kvalitny tvrdý syr (goudu, parmazán, ..) s pažitkou a trochou čierneho mletého korenia. Ešte nesolíme, soľ je lepšie dať až na hotové šampiňony nakoniec.

Šampiňóny otočíme a naplníme syrom. Necháme pod pokličkou ešte asi 5 minút. Potom pridáme vajcia a znovu ešte pár minút grilujeme. Pri podávaní už len dosoliť podľa chuti.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj