Pre mňa srdcovka a jeden z legendárnych retro receptov. Málokedy tejto dobrote odolám :) V obchode nájdete viac druhov tresky v majonéze a nie všetky sú dobré. Tak prečo si neurobiť domácu a namiešať si ju po svojom?

Filé z bielej ryby má väčšinou v chladničke každý, tak už len upiecť domáci chlieb alebo pár rožkov a skvelá pochúťka je na svete.

Ja sa priznám, že tresku v majonéze zbožňujeme natoľko, že ju vždy musím urobiť v mega dávke. Preto v rámci zdravšej alternatívy si robím tresku v domácej majonéze z olivového oleja. A vtedy jej zjeme za kýbel :)

Treska v majonéze

Do asi litra studenej vody dáme variť očistenú cibuľu, mrkvu, bobkový list a guľôčky čierneho a nového korenia. Pridáme aj bylinky, hodí sa petržlenová vňať, ligurček, alebo estragón. Varíme miernym varom asi 10 minút.

Pridáme filety tresky a varíme na najslabšom plameni niekoľko minút, kým je treska uvarená.

Vývar scedíme do misky a tresku necháme vychladnúť. Prstami alebo vidličkou ju rozdelíme na menšie kúsky.

Mrkvu z vývaru a kyslé uhorky podľa chuti nastrúhame na jemno. Jarnú cibuľku nasekáme na drobno a spolu s treskou všetko premiešame s majonézou.

Dochutíme soľou, korením, prípadne octom alebo vývarom, ktorý nám ostal z varenia, až do požadovanej konzistencie.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa