Plnený sendvič je skvelá a praktická dobrota na oslavy. Narozdiel od obloženej misy, alebo chlebíčkov, ho môžeme pripraviť deň-dva dopredu. Pritom účel pohostenia priateľov splní rovnako. Zabalený v potravinovej fólii sa v chladničke uleží a odrežeme si len toľko, koľko potrebujeme. Zbytok znova zabalíme do fólie. Ak použijete svoju fantáziu, plnku si môžete prispôsobiť svojej chuti a takisto zúžitkovať suroviny vo svojej chladničke.

Plnený sendvič

Suroviny

Sendvič prekrojíme pozdĺžne zúbkatým nožom na chlieb na dve oválne polovice. Opatrne povyberáme bielu striedku z oboch častí. Netreba ho celkom vydlabať až na kôrku. Striedku si odložíme bokom. Je dobré nechať asi tak centimetrovú vrstvu striedky na sendviči.

Plnka: Trocha povolené, nie tuhé maslo a syry dáme do misy. Mriežkovaným kolieskom na zemiaky pretlačíme natvrdo uvarené očistené vajcia. Pridáme farebnú papriku a mäkkú salámu nakrájanú na kocky.

Tieto suroviny všetky spolu jemne premiešame vareškou, ako by sme robili pomazánku. Do plnky rukou jemne natrháme striedku z vydlabaného sendviča a vmiešame do plnky.

Znovu premiešame. Vatová striedka zo sendviča nasaje do seba podstatnú časť plnky, čo je dobre. Plnka bude teraz hutnejšia a tvarovateľnejšia.

Plnenie sendviča: Ruky si namočíme do studenej vody a plnku naberieme celou dlaňou, ako naberačkou a pomaly prekladáme plnku do spodnej časti sendviča. Až budeme mať celú plnku na sendviči, troška s ním pobúchame, aby sa plnka dostala do každého záhybu. Mokrou rukou ešte plnku uhladíme. Malo by to vyzerať ako celý dvojfarebný sendvič.

Na plnku položíme vrchnú časť sendviča a rukami ho celý popritláčame. Mal by vyzerať ako čerstvo kúpený z pekárne a plnka nebola skoro vôbec vidieť.

Takto pripravený sendvič zabalíme pevne do fólie a boky fólie silno zakrútime, ako salonku. Alebo ho zabalíme do alobalu a stlačíme. Dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.

A už len nakrájať, keď je potreba :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil zutu
~ 12.02.2016 - 01:25

Plnka nam chutila, ale kedze v obchode toho casu mali len sendvic krajany, skusila som improvizovat a zadarilo sa :-).
Pouzila som bagetu a fungovalo to.