Plnený sendvič robím strašne rada, pretože si ho môžem pripraviť deň-dva dopredu, na rozdiel od obloženej misy, alebo chlebíčkov. Pritom účel pohostenia priateľov splní rovnaký. Zabalený v potravinovej fólii sa v chladničke uleží a odrežem si len toľko, koľko potrebujem a zbytok znova zabalím do fólie. Ak použijete svoju fantáziu, plnku si môžete prispôsobiť svojej chuti a takisto zúžitkovať suroviny vo svojej chladničke.

Plnený sendvič

Suroviny

Postup: Sendvič prekrojíme pozdĺžne zúbkatým nožom na chlieb na dve oválne polovice. Opatrne povyberáme bielu striedku z oboch častí. Opatrne preto, lebo keď je sendvič čerstvý, ľahko by ste mohli zatrhnúť a spraviť v ňom dieru. Netreba ho celkom vydlabať až na kôrku. Striedku si odložte bokom. Je dobré nechať asi tak centimetrovú vrstvu striedky na sendviči.

Plnka: Trocha povolené, nie tuhé maslo a syry dáme do misy. Mriežkovaným kolieskom na zemiaky pretlačíme natvrdo uvarené očistené vajcia. Pridáme farebnú papriku a mäkkú salámu nakrájanú na kocky.

Tieto suroviny všetky spolu jemne zmiešame vareškou, ako by ste robili pomazánku, no v žiadnom prípade nepoužite šľahač, radšej ruku :-) Do plnky rukou jemne natrhajte striedku z vydlabaného sendviča a vmiešajte do plnky.

Znovu premiešajte. Vatová striedka zo sendviča nasaje do seba podstatnú časť plnky, čo je dobre. Plnka bude teraz hutnejšia a tvarovateľnejšia.

Plnenie sendviča: Ruky si namočte do studenej vody a plnku naberte celou dlaňou, ako naberačkou a pomaly prekladajte plnku do spodnej časti sendviča. Až budete mať celú plnku na sendviči, troška s ním pobúchajte, aby sa plnka dostala do každého záhybu. Mokrou rukou ešte plnu uhľaďte. Malo by to vyzerať ako celý dvojfarebný senvič.

Na plnku položte vrchnú časť sendviča a rukami ho celý popritláčajte. Mal by vyzerať ako čerstvo kúpený z pekárne a plnka nebola skoro vôbec vidieť.

Takto pripravený sendvič zabaľte pevne do fólie a boky fólie silno zakrúťte, ako salonku. Alebo ho zabaľte do alobalu a stlačte. Dajte stuhnúť na hodinu do chladničky.

...a nakrájajte

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil zutu
~ 12.02.2016 - 01:25

Plnka nam chutila, ale kedze v obchode toho casu mali len sendvic krajany, skusila som improvizovat a zadarilo sa :-).
Pouzila som bagetu a fungovalo to.

Zobraziť profil Táňa
~ 12.02.2016 - 20:14

super :-) no vidíš