Špecialita mojej maminky :)
Treba kúpiť len nádherný bôčik a potom už je postup jednoduchý. Kus môžete uvariť a druhý kus upiecť.

Paprikový bôčik

Suroviny

Kus krásneho bôčika vložíme do vriacej posolenej vody spolu s tromi strúčikmi cesnaku variť asi na jednu hodinu. Mäso nesmie byť ani surové, ale ani prevarené. Medzitým si rozotrieme pár strúčikov cesnaku so soľou. Do misky nasypeme trochu mletej papriky, pridáme cesnak a prilejeme troška vývaru z bôčika. Zamiešame hustejšiu kašičku a touto natrieme horúci bôčik. Dáme vychladnúť a studený krájame.

Druhý kus bôčika len posolíme, pridáme cesnak a trošku celej rasce. Pomaly upečieme, kým ponarezovaná koža krásne nezozlátne. Konzumujeme za tepla, i za studena.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa