Včera sme boli s maminkou u mäsiara a mali tak nádherný bôčik, ako vyšívaný. No nekúp to! Hneď sme vedeli ako ho pripravíme. Jedna polovička išla na varenie a druhú sme upiekli.

Paprikový bôčik

Suroviny

Kus krásneho bôčika vložíme do vriacej posolenej vody spolu s tromi strúčikmi cesnaku variť asi na jednu hodinu. Mäso nesmie byť ani surové, ale ani prevarené. Medzitým si rozotrieme pár strúčikov cesnaku so soľou. Do misky nasypeme trochu mletej papriky, pridáme cesnak a prilejeme troška vývaru z bôčika. Zamiešame hustejšiu kašičku a touto natrieme horúci bôčik. Dáme vychladnúť a studený krájame.

Druhý kus krásneho bôčika len posolíme, pridáme cesnak a trošku celej rasce. Pomaly upečieme, dokým ponarezovaná koža krásne nezozlátne. Konzumujeme za tepla, i za studena. Dobrú chuť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa