Quiche lorraine je alsasko-lotrinským slaným koláčom. Základom je skaramelizovaná cibuľka, slanina, vajce, smotana a syr. Všetko spolu na tenkom lístkovom ceste. Veľmi sa hodí ako pohostenie. Skúste aj efektívnejšie MiniQuiche :)

Quiche lorraine

Na panvičke orestujeme na drobno pokrájanú anglickú slaninu. Keďže nie je údená a málo tučná, pustí len kúsok tuku. Ale to úplne stačí na orestovanie väčšieho množstva na rezance nakrájanej cibule. Cibuľu treba orestovať, až skaramelizuje a treba nechať celkom odpariť všetku tekutinu, aby ostala suchá panvica. Ochutíme len nastrúhaným muškátovým orieškom a jemne prikoreníme mletým chilli.

Do formy dáme lístkové cesto. Na cesto nastrúhame na hrubo syr. Rozložíme orestovanú cibuľu a zalejeme smotanou, v ktorej sme metličkou rozmiešali jemne osolené vajíčka a lyžicu dijonskej horčice.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme prvých 15 minút na 230 stupňov a ďalších 25 minút dopekáme len na 180 stupňov. Horúci koláč vyberieme z rúry.

Koláč nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať ako hlavné jedlo, alebo len ako chuťovku.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil zitar
~ 16.09.2014 - 20:10
Dnes som navarila za hrniec kyslej fazule a tento "kiš" sa mi k tomu zajtra náramne hodí. Iste nám bude chutiť, lebo vyzerá výborne.
Zobraziť profil Milka Jana
~ 15.01.2015 - 20:11
Zaujímavý koláčik.Prosím aký priemer mala tá zapekacia forma.Dik.
Zobraziť profil Magda26
~ 02.03.2015 - 10:43
Túto nedeľu som ho piekla, bol vynikajúci, všetkým nám veľmi chutil. Napriek tomu, že je dosť sýty, ani po obede sme mu nedali pokoj, koľkokrát sme šli okolo neho :)