- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Quiche lorraine je alsasko-lotrinským slaným koláčom. Základom je skaramelizovaná cibuľka, slanina, vajce, smotana a syr. Všetko spolu na tenkom lístkovom ceste. Veľmi sa hodí ako pohostenie. Skúste aj efektívnejšie MiniQuiche :)
Suroviny
Kategórie
Sezóna
Na panvičke orestujeme na drobno pokrájanú anglickú slaninu. Keďže nie je údená a málo tučná, pustí len kúsok tuku. Ale to úplne stačí na orestovanie väčšieho množstva na rezance nakrájanej cibule. Cibuľu treba orestovať, až skaramelizuje a treba nechať celkom odpariť všetku tekutinu, aby ostala suchá panvica. Ochutíme len nastrúhaným muškátovým orieškom a jemne prikoreníme mletým chilli.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Magda26 ~ 2. marec 2015 - 11:43
Túto nedeľu som ho piekla, bol vynikajúci, všetkým nám veľmi chutil. Napriek tomu, že je dosť sýty, ani po obede sme mu nedali pokoj, koľkokrát sme šli okolo neho :)
Milka Jana ~ 15. január 2015 - 9:11
Zaujímavý koláčik.Prosím aký priemer mala tá zapekacia forma.Dik.
zitar ~ 16. september 2014 - 10:10
Dnes som navarila za hrniec kyslej fazule a tento "kiš" sa mi k tomu zajtra náramne hodí. Iste nám bude chutiť, lebo vyzerá výborne.