Možno to poznáte. Upečiete kurča, alebo kačicu na nedeľný obed a všetci sa idú pobiť len o stehná :)
Tak práve pre vás je tento recept. Pečené kačacie stehná len jednoducho tak, aby bolo mäso šťavnaté a odpadávalo od kosti.

Pečené kačacie stehná

Suroviny

 

1500

g kačacie stehná

40

g soľ

10

g rasca celá

Kačacie stehná umyjeme, poriadne nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáme toľko času, stačí aj dve hodiny, ale nie v chladničke, len vonku na pracovnej ploche v miske.

Potom uložíme stehná do hlbšieho pekáča, posypeme rascou, zakryjeme a pečieme podliate malým množstvom vody pri teplote 170 stupňov asi jeden a pol hodiny.

Potom pokrievku odložíme a ďalšiu pol hodinu dopekáme dokiaľ koža nezružovie. Stehná pustia dosť veľké množstvo tuku, v ktorom stehná necháme odložené aj po vychladnutí, aby sa nevysušili.

To je všetko. Dobrú chuť.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 25.01.2014 - 20:43
...keďže mám kamaráta zásobujúceho ma domácimi kačičkami a húskami (štopanými), nie zriedka je toto lahodné mäsko u nás na stole, a pani serpicová sa naučila fantastické lokše robiť, na klasickom šporheľte, napúchajú na platni až sa zdá že už už vzlietnu:
Zobraziť profil Táňa
~ 25.01.2014 - 20:47
Ty máš samých skvelých kamarátov a kamarátky...keď ťa zásobujú takými dobrôtkami, čo znamená, že aj ty musíš byť výborný kamarát :-) A tie lokše nemajú chybu!