Veľmi jednoduchá príprava, výborná chuť. Mäsové rolády sú veľmi praktické. Zvlášť, keď môžeme improvizovať so surovinami. Morčacie prsia sú na rolády veľmi vhodné, pretože mäso sa dá narezať na veľký plát.

Morčacia roláda

Na stôl roztiahneme potravinársku fóliu (alebo alobal). Z mäsa nakrojíme väčší plát. Záleží aký kus pŕs máme. Ak máme menší, odrežeme dva - tri dlhšie pláty a uložíme ich na fóliu tak, aby sa kúsok prekrývali. Mäso, ktoré nám ostane (asi jedna tretina) vložíme do mixéra s nožíkmi, prilejeme smotanu, ochutíme korením, muškátovým orieškom a soľou a poriadne rozmixujte na hladkú fáš. Takto pomleté mäso dáme na spodnú stranu rolády, až do stredu, poukladáme naň zaváranú kápiu a olivy a zvinieme. Pomôžeme si tak, že budeme podvíhať odspodu fóliu a pomaly rolovať. Keď sa mäso zavinie, postláčame ho a vytvarujeme pekný valec. Fóliu dovinieme, odrežeme a okraje zatiahneme.

Do pekáča dáme teplú vodu (asi centimeter), do vody vložíme zabalenú roládu tak, že okraje budú zafixované o pekáč. Preto je treba urobiť roládu o niečo dlhšiu, než je pekáč. Vložíme do rúry a pečieme na 130 stupňov asi 50 minút. Všetka šťava ostane vo fólii, takže roláda sa robí vo vlastnej šťave. Upečenú roládu z pekáča vyberieme, opatrne okraj odstrihneme a šťavu zlejeme. Môžeme ju použiť na prírodnú omáčku k roláde. Roládu nakrájame na kolieska. Môžeme ju podávať na teplo, ale po vychladnutí aj na studeno ako predjedlo.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa