- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
....alebo slovenské ravioli :-)
Vždy som robievala lekvárové perky zo zemiakového cesta, ale v starej kuchárskej knižke som našla recept na perky z cesta, kde bol použitý biely chlieb. Recept som si trocha prispôsobila a vyskúšala a stálo to za to! Perky sú krásne mäkkučké a sú nielen jednoduchšie, ale aj lacnejšie, pretože využijem staré pečivo...
Hotové cesto rozdelíme na dve časti, aby sa nám s ním lepšie robilo, jednu časť odložíme a druhú dáme na pomúčenú dosku (dala som polohrubú múku) a rozvaľkáme na tenké cesto, ako na rezance. Popri vaľkaní podsýpame múkou, ale cesto sa vôbec nelepí a je krásne elastické. Na jednu polovicu cesta dáme pomovou dvoch malých lyžičiek malé kôpky lekváru, asi 4 cm vzdialené od seba. Snažíme sa lekvár dávať pravideľne do radov zvislých aj pozdĺžnych, aby sa nám ďalej lepšie pracovalo...