Trochu iný spôsob zapekania karfiolu, než na aký ste zrejme zvyknutí. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. Využite svoju kreativitu a karfiol prešpikujte tým, čo máte radi. Niekto má rád salámu, niekto klobásu, slaninu... a niekomu stačí aj syr. Ak si tento recept upravíte, bude vhodný aj pre vegetariánov. Takže hor sa do toho!

Zapekaná karfiolová hlava

Suroviny

Najskôr obvaríme celú hlavu karfiolu, aby trochu zmäkla. Ak máme mladý jarný karfiol, obvárať netreba. Do hlavy narobíme opačnou stranou varechy diery a do každej zasunieme to, čo máme radi... šunku, syr, slaninu.

Tvrdý syr nastrúhame na jemno a pridáme nasekané bylinky, napríklad šalviu a tymián.

Pridáme vajíčka a vymiešame hustejšiu hmotu, ktorú takisto môžeme ochutiť cesnakom alebo rôznym obľúbeným korením.

Túto syrovú hmotu dlaňami popritláčame na karfiol, vložíme do pekáčika, trošku podlejeme vodou a vložíme piecť na 180 stupňov.

Pečieme dovtedy, pokým za syr nezapečie.

Upečený karfiol nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi, alebo len tak. Prípadne so zeleninovým šalátom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil lenkaa
~ 29.05.2013 - 18:26

určo moc dobréé určite upeču

Zobraziť profil Táňa
~ 29.05.2013 - 18:55

Upeč a pre tvoju početnú rodinu aspoň tri :-)

Zobraziť profil orinka
~ 14.06.2014 - 19:14

Geniální nápad!!! Tohle příští týden určitě udělám. Děkuju za inspiraci, květáková sezóna právě vypukla a každý nový recept vítám.