Kysnuté koláče s čerstvými čučoriedkami sú vždy vynikajúce. Tento je ešte obohatený pudingovou vrstvou, čo zaručuje šťavnatosť a pre deti je veľkou maškrtou.
Koláč nemusíte robiť takto vcelku ako ja, dajú sa urobiť aj maličké okrúhle koláčiky, ktoré povykrajujete z cesta. Urobíte jamku, dáte lyžicu pudingu a posypete čučoriedkami. Budete mať dva veľké plechy super šťavnatých koláčikov.

Piekla som na veľkom plechu 40x40 cm. 180 stupňov, 40 minút.

Kysnutý koláč s pudingom a čučoriedkami

Suroviny

 

Cesto:

500

g múka polohrubá

200

ml mlieko

125

g maslo

42

g droždie čerstvé

100

g cukor

2

ks vajce
štipka soľ

Puding:

700

ml mlieko

2

ks puding vanilkový

50

g cukor

Ostatné:

3

hrste čučoriedky

Z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Do misky dáme posolenú múku, pridáme vajíčka, rozpustené maslo a zbytok cukru. Vymiesime nelepivé cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.

Medzitým uvaríme z mlieka, pudingových práškov a cukru puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Pripravíme si čučoriedky, očistíme od lístkov, premyjeme a necháme oschnúť.

Napokon plech vytrieme maslom, cesto dlaňami roztlačíme po dne plechu tak, aby okraje boli vyššie. Na cesto natrieme puding a posypeme čučoriedkami.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a vychladnutý koláč pokrájame.

Dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa