- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Koláč z veľmi jemného kysnutého bezvaječného cesta. Vďaka nadýchanej tvarohovej plnke vydrží dlho mäkký a šťavnatý. Tak ak máte radi buchty a ešte radšej veľa dobrej tvarohovej plnky, určite tento koláčik skúste.
Rozpis surovín je na hlbší plech o rozmeroch 28x40 cm.
Plnku rozložíme na väčšiu polovicu cesta na plech. Druhú polovicu cesta tiež rozvaľkáme a položíme na tvarohovú plnku. Nožíkom krížom-krážom ponarezujte, aby mal tvaroh dosť priestoru, keď sa pri pečení bude dvíhať. Koláč tak bude nadýchanejší. Na vrch koláča dáme posýpku - drobenku, ale koláč je výborný aj bez nej.
Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť. Koláč vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 až 40 minút. Koláčik nakrájame až po miernom vychladnutí, aby pekne držal tvar.