Ľahký, svieži koláčik. Najlepšie chutí vychladený. Pečieme ho v okrúhlej forme s priemerom 26 cm a odnímateľným dnom. Korpus je jemný, krém lahodný a čerstvé marhule preliate želatínou mu dodávajú ten správny šmrnc :-)

Letný marhuľový koláčik

Najskôr si vyšľaháme sneh z bielkov s jednou lyžicou cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky so zbytkom cukru a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prišľahávame teplú vodu. Prišľaháme aj kukuričný škrob.

Potom postupne primiešavame striedavo múku zamiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh.

Vylejeme do formy jemne vytretej kúskom masla.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov asi 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.

Pripravíme si stužovač a želé. Vyšľaháme šľahačku, primiešame do nej hustú kyslú smotanu a pridáme stužovač rozmiešaný v troche vody (podľa návodu). Potrieme povrch korpusu.

Na krém pokladáme marhule a dáme vychladnúť.

Pripravíme si želé podľa návodu a prelejeme marhule. Opäť necháme vychladiť a stuhnúť.

Studený koláčik nakrájame na trojuholníky a podávame.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Mississka
~ 10.07.2015 - 07:30

Tak mne sa koláčik krásne podaril, úplne lahodný a osviežujúci, priam sa rozplýva na jazyku. okamžite uložený v obľúbených :)