Veľmi variabilný recept na ovsené sušienky. Sú jednoduché a hlavne ich príprava nezaberie skoro žiaden čas. Zato chuť je výborná a výhodou je, že môžete improvizovať a meniť suroviny podľa toho, na čo máte chuť a čo máte práve doma.

Múku môžete vymeniť za hladkú, ražnú, alebo dáte viac ovsených vločiek. So sladením je to to isté. Med jednoducho vymeníte za obyčajný cukor, melasu, stéviu, alebo trstinový cukor. Tiež múku môžete celkom vynechať a namiesto nej dať rozomleté ovsené vločky.

Lúpané slnečnicové semienka môžete vymeniť za rôzne oriešky, strúhaný kokos a sušené ovocie dáte svoje obľúbené. Experimentovať sa dá rôzne a ak ste kreatívny, tento recept sa vám určite zíde.

Ovsené sušienky

Recept je veľmi jednoduchý. Všetky suroviny dáme do misky, vymiešame a podľa potreby nariedime vodou, aby vznikla hmota, z ktorej sa dajú robiť kôpky, alebo guľky.

Na papier, alebo podložku na plechu urobíme pomocou lyžice kôpky. Môžete ich pritlačiť, aby ste mali sušienky tenšie. Vtedy treba však kratšie piecť. Ale stačí narobiť kopčeky - pusinky, tie sa pri pečení aj tak troška roztiahnu vďaka sóde. Preto je treba ich dávať kúsok ďalej od seba.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 15 minút. Záleží tiež ako chrumkavé ich chcete mať. Ak ich chcete viac chrumkavé, pečte dlhšie. Po upečení sú mäkké, treba ich nechať poriadne vychladnúť. Uskladňujeme ich v dóze alebo inej uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Klaudia968
~ 04.05.2015 - 20:07
Sú výborné, už sme skúšali ja nemusím hrozienka takže sme dali viac brusníc.