Kuracie prsia na paradajkách

emko ~ 28. august 2013 - 6:17

Tieto kuracie prsia sú podávané s omáčkou s paradajok, cibule a cesnaku, pripravené na víne s čerstvou bazalkou. K jedlu stačí čerstvá rozpečená celozrnná bagetka a výborná večera je na stole.

Suroviny
2
strúčiky
100
ml
podľa potreby
 
 
 

Rezne neklepeme, necháme ich v celku a opečieme z oboch strán na troške olivového oleja. Vložíme ich do malého pekáča a vložíme do teplej rúry.

Na panvici ďalej opečieme cibuľu, cesnak, paradajky a na vôňu kúsok papriky (všetko na veľmi jemno nasekané). Pridáme jeden bobkový list, podlejeme vínom a chvíľku povaríme. Ochutíme štipkou soli. Túto zeleninu nalejeme na kuracie mäso a dáme nazad do rúry ešte spolu asi na desať minút prevariť.

Hotovú omáčku prepasírujeme a mäso v nech necháme uležať.

Pri podávaní mäso prelejeme omáčkou a ozdobíme opečenými cherry paradajkami a čerstvou bazalkou.

Komentáre

jerica ~ 30. august 2013 - 13:21

Ahojko, včera som robila domáce kuracie stehná,inšpirovala som sa z tvojho receptu, málinko som zmenila suroviny, dala som zelerovú vňať,dva 200ml vína,mäsité rajčiny, na koniec som natrela medom , dala zapiecť na minútu pod gril, k tomu len uvarené zemiaky .
Určite si to zopakujem keď nás bude viac pri stole.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj