Tieto kuracie prsia sú podávané s omáčkou s paradajok, cibule a cesnaku, pripravené na víne s čerstvou bazalkou. K jedlu stačí čerstvá rozpečená celozrnná bagetka a výborná večera je na stole.

Kuracie prsia na paradajkách

Suroviny

Rezne neklepeme, necháme ich v celku a opečieme z oboch strán na troške olivového oleja. Vložíme ich do malého pekáča a vložíme do teplej rúry.

Na panvici ďalej opečieme cibuľu, cesnak, paradajky a na vôňu kúsok papriky (všetko na veľmi jemno nasekané). Pridáme jeden bobkový list, podlejeme vínom a chvíľku povaríme. Ochutíme štipkou soli. Túto zeleninu nalejeme na kuracie mäso a dáme nazad do rúry ešte spolu asi na desať minút prevariť.

Hotovú omáčku prepasírujeme a mäso v nech necháme uležať.

Pri podávaní mäso prelejeme omáčkou a ozdobíme opečenými cherry paradajkami a čerstvou bazalkou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 30.08.2013 - 11:21
Ahojko, včera som robila domáce kuracie stehná,inšpirovala som sa z tvojho receptu, málinko som zmenila suroviny, dala som zelerovú vňať,dva 200ml vína,mäsité rajčiny, na koniec som natrela medom , dala zapiecť na minútu pod gril, k tomu len uvarené zemiaky . Určite si to zopakujem keď nás bude viac pri stole.