Keď príde sezóna jahôd, skúste tento jednoduchý hrnčekový koláčik.

Jahodový koláčik

Šľahačkovú smotanu dáme do misky spolu z vajcami, cukrom, múkou, kypriacim práškom do pečiva. Pridáme postrúhanú kôru z citróna a vytlačíme aj šťavu, premiešame podľa potreby. Celá zmes sa nemusí šľahať mixérom ani trepať ručne - stačí dobre premiešať. Túto hmotu rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút. Pre istotu vyskúšame drevenou špajdľou, či je upečené cesto, ak áno, vyberieme a necháme vychladnúť.

Krém: Najskôr vyšľaháme tvaroh a potom do neho všľaháme smotanu s cukrami. Korpus potrieme jemne jahodovým džemom a preložíme z misky krém.

Krém rovnomerne rozotrieme a koláč dáme stuhnúť do chladničky.

Môžete použiť aj mrazené jahody. Dva balíčky jahodového želé a desať deka práškového cukru. Jahody takto pustia dosť šťavy, chvíľku ich ohrejte na sporáku. Keď sú dostatočne teplé, vmiešajte želé v prášku a premiešajte.

Takmer vychladnuté jahody v želé navrstvíme na krém, prelejeme zvyškom jahodového želé a necháme asi hodinu stuhnúť. Po hodine koláč môžeme nakrájať.

Dobrú chuť!

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa