Recept vhodný na každý sviatok. Orechové rezy sú trvanlivé, bez krému, zato šťavnaté.
Doma ich pečieme pár dní pred sviatkami, cesto zvláčnie a dobre sa krájajú.
Orechové rezy potierame domácim marhuľovým džemom.

Veľký plech: 32 x 38 cm

Orechové rezy

Suroviny

Najskôr pripravíme spodné svetlé cesto. Cukor s mäkkým maslom vyšľaháme do peny a potom prišľaháme žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do cesta. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozložíme na plech a stierkou ho opatrne rozotrieme a kartičkou uhladíme do roviny. Cesto je hustejšie, ale ide to.

Bielky so štipkou soli našľaháme a postupne zašľahávame cukor, kým nevznikne hustá pena. Do snehu opatrne vmiešame pomleté orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom. Toto cesto je jemnejšie a celkom ľahko ho rozotrieme na svetlé cesto. Tiež ho kartičkou uhladíme do roviny.

Orechové rezy dáme do rúry a pečieme hodinu pomaly na 160 stupňov. Upečené rezy po vychladnutí pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s rumom a potrieme džemom. Vrch polejeme obľúbenou čokoládovou polevou. Ja dávam 100 g tmavej a 50 g bielej čokolády. Krájame na 2 cm úzke tyčinky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil veronikaxxx
~ 28.10.2014 - 11:58

.. na Vianoce budú.. isto.. :-)