Tento prívarok je sýty a chutný nielen k obedu, napríklad s údeným mäsom, opekaným špekáčikom, alebo fašírkou. Je dobrý aj na desiatu, či sýtejšie raňajky napríklad s volským okom a opraženou slaninkou.

Ak vám náhodou ostal kvások, kľudne ho na zahustenie použite :)

Fazule na kyslo

Suchú bielu fazuľu najlepšie cez noc namočíme do vody a necháme ju nabobtnať. Vodu vymeníme za čerstvú a fazuľu spolu s bobkovým listom uvaríme do mäkka. Prebytočnú vodu zlejeme, necháme len toľko, aby fazuľa bola ponorená. Až potom ju jemne osolíme (budeme dávať ešte bujón) a pridáme mleté čierne korenie.

Na oleji (alebo na masti) orestujeme nasekanú cibuľu do ružova a primiešame ju k fazuli. Pridáme bujón rozdrobený v decilitri vody, primiešame k fazuli a spolu ešte prevaríme. Ochutíme octom a štipkou cukru.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Žirafka
~ 27.02.2014 - 09:35
Zrovna přemýšlím,co dnes budu vařit :-) Fazole jsem si včera koupila,takže tohle je pro dnešek dobrý nápad. Dělávám je většinou s uzenými žebry,ale i tato bezmasá verze bude jistě fajn :-)