Hrnčekový koláč s jogurtom a broskyňami

Napriek tomu, že je tento šťavnatý koláč jednoduchý, má svoje čaro. Lahodnú chuť mu dodáva práve broskyňový kompót v spojení s kvalitným hustým smotanovým jogurtom.
Netreba vám mixér, ani váhu. Stačí ak máte klasický hrnček na kakao (2 a 1/2 dl), dve misky a plech na pečenie s vyšším okrajom.
1.cesto: |
||
2 |
hrnčeky | múka hladká |
1 |
hrnček | mlieko |
1 |
hrnček | cukor kryštál |
1/2 |
hrnčeka | olej |
2 |
ks | vajce |
1 |
ks | kypriaci prášok |
2.cesto: |
||
1 |
hrnček | cukor mletý (práškový) |
2 |
hrnčeky | jogurt smotanový |
2 |
ks | vajce |
1 |
ks | puding vanilkový |
1 |
ks | cukor vanilkový |
Ostatné: |
||
0,7 |
l | kompót broskyňový |
Prvé, hustejšie cesto pripravíme tak, že v miske najskôr vymiešame mlieko, olej, vajcia a cukor. Potom primiešame múku s kypriacim práškom. V druhej miske vymiešame zo všetkých surovín redšie cesto. Jogurt použite hustý, ale môžete kľudne použiť aj kyslú smotanu.
Na plech dáme papier na pečenie a nalejeme naň polovicu hustého cesta, naň vylejeme cik-cak riedke cesto a poukladáme nakrájané broskyne. Všetko zalejeme zbytkom hustejšieho cesta.
Komentáre
Doli
23.10.2013 - 16:13
Kamča
23.10.2013 - 16:14
lyali
24.10.2013 - 07:57
zadina
17.11.2013 - 13:03
Nelisa
16.07.2014 - 10:14
Nelisa
20.07.2014 - 15:04
svetlany40
11.09.2014 - 19:42
svetlany40
12.09.2014 - 12:46
Silvia Sisa
05.05.2015 - 13:58
Silvia Sisa
05.05.2015 - 16:25
Silvia Sisa
05.05.2015 - 17:01
minaretka
06.05.2015 - 20:41
myrca
13.07.2015 - 21:44
L-ubka
15.07.2015 - 13:51
L-ubka
05.08.2015 - 12:07
Kikina
27.07.2017 - 11:20
emko
27.07.2017 - 12:49