Napriek tomu, že je tento šťavnatý koláč jednoduchý, má svoje čaro. Lahodnú chuť mu dodáva práve broskyňový kompót v spojení s kvalitným hustým smotanovým jogurtom.

Netreba vám mixér, ani váhu. Stačí ak máte klasický hrnček na kakao (2 a 1/2 dl), dve misky a plech na pečenie s vyšším okrajom.

Hrnčekový koláč s jogurtom a broskyňami

Suroviny

 

1.cesto:

2

hrnčeky múka hladká

1

hrnček mlieko

1

hrnček cukor kryštál

1/2

hrnčeka olej

2

ks vajce

1

ks kypriaci prášok

2.cesto:

1

hrnček cukor mletý (práškový)

2

hrnčeky jogurt smotanový

2

ks vajce

1

ks puding vanilkový

1

ks cukor vanilkový

Ostatné:

0,7

l kompót broskyňový

Prvé, hustejšie cesto pripravíme tak, že v miske najskôr vymiešame mlieko, olej, vajcia a cukor. Potom primiešame múku s kypriacim práškom. V druhej miske vymiešame zo všetkých surovín redšie cesto. Jogurt použite hustý, ale môžete kľudne použiť aj kyslú smotanu. Na plech dáme papier na pečenie a nalejeme naň polovicu hustého cesta, naň vylejeme cik-cak riedke cesto a poukladáme nakrájané broskyne. Všetko zalejeme zbytkom hustejšieho cesta. Ak nemáte broskyňový kompót, dá sa zohnať online na edelikatesy.cz

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme pomaly necelú hodinu. Upečený koláč necháme vychladnúť a až potom ho nakrájame.
Recept je na rozmer plechu 24 x 37 cm s vysokým okrajom.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa