Recept na starý dobrý čierny koláč. Jednoduchý a šťavnatý koláč, ktorý rozvonia vašu kuchyňu.

Čierny koláč

Predohrejeme rúru na 180 stupňov. V miske vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli a kryštálovým cukrom do hustejšej peny. Postupne prilievame olej a šľaháme ďalej. Pridáme mletú škoricu, kakao, džem (bez zrniečok) najlepšie marhuľový, alebo ríbezľový. Mlieko ohrejeme a prilievame ho vlažné do zmesi striedavo s múkou, do ktorej sme zamiešali kypriaci perníkový prášok a jedlú sódu bicarbonu.

Cesto vylejeme na klasický vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi a vložíme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov asi 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Polevu pripravujem nad parou. Nie je tvrdá a výborne sa krája. Nad hrniec s vodou dáme misku, v ktorej necháme rozpustiť maslo s čokoládou. Pridáme kakao, cukor a solamyl. Všetko premiešame a ohrejeme. Až začne hmota hustnúť, dáme misku dolu z pary a vymiešame hladký krém, ktorý ihneď nalejeme na teplý koláč, stierkou rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Katarína307
~ 13.10.2015 - 22:00
waw.....dakujem ....prave narezany a nachystany pre mojich najblizsich....je uzasny, chutny, nadychany. ja som dala ribezlovy dzemik je trpko sladky a spolus tou cokoladou je to parada.....