Ak neviete, čo dobré upiecť ku kávičke, tu je jeden celkom jednoduchý recept.

Pečieme na menšom plechu 24x36 cm

Pralinkové rezy

Suroviny

 

Tmavé cesto:

4

ks vajce

4

PL cukor mletý (práškový)

4

PL múka polohrubá

1

PL kopcom prášok kakaový

1/2

ks kypriaci prášok

Svetlé cesto:

4

ks vajce

4

PL cukor mletý (práškový)

5

PL múka polohrubá

1/2

ks kypriaci prášok

Krém:

1/2

ks zlatý klas

200

ml mlieko

100

g cukor mletý (práškový)

1

PL prášok kakaový

150

g maslo

30

ml rum

Rozvar:

100

ml sirup

50

ml voda

50

ml rum

Poleva:

50

g čokoláda na varenie

30

g tuk 100%

Ostatné:

100

g džem ríbezľový

Upečieme dva pláty cesta. Jedno svetlé a druhé tmavé podľa rozpisu surovín. Najskôr vyšľaháme bielky, v druhej miske žĺtky s cukrom a postupne zľahka primiešavame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov necelých 15 minút. Takisto upečieme aj tmavé cesto, tam pridáme spolu s múkou aj kakaový prášok.

V mlieku uvaríme puding (zlatý klas s kakaom) a necháme ho vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne doň zašľaháme studený puding.

Uvaríme aj rozvar na kropenie cesta. Sirup s vodou dovedieme k varu a odstavíme, pridáme rum a necháme vychladnúť.

Oba pláty cesta po dĺžke prekrojíme. Z cesta odložíme asi dve lyžice. Dole dáme pás tmavý, natrieme polovicou krému a položíme svetlý pás. Ten polejeme polovicou rozvaru a natrieme džemom. Na džem dáme svetlé cesto a polejeme zbytkom rozvaru. Natrieme druhou polovicou krému a položíme tmavé cesto.

Takto pripravený koláč zhora niečim zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky. Potom vrch natrieme zbytkom krému, ktorý sme si odložili a polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli. Keď čokoláda stuhne, okraje zarovnáme (odkrojíme bokom), rezy nakrájame a podávame. Z tejto dávky mi vyšlo 16 kusov.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa