Ak neviete, čo dobré upiecť ku kávičke, tu je jeden celkom jednoduchý recept. Keď mi dochádza fantázia, upečiem pralinkové rezy, pretože všetko čo potrebujem mám bežne doma.

Pečiem na menšom plechu 24x36 cm

Pralinkové rezy

Suroviny

 

Tmavé cesto:

4

ks vajce

4

PL cukor mletý (práškový)

4

PL múka polohrubá

1

PL kopcom prášok kakaový

1/2

ks kypriaci prášok

Svetlé cesto:

4

ks vajce

4

PL cukor mletý (práškový)

5

PL múka polohrubá

1/2

ks kypriaci prášok

Krém:

1/2

ks zlatý klas

200

ml mlieko

100

g cukor mletý (práškový)

1

PL prášok kakaový

150

g maslo

30

ml rum

Rozvar:

100

ml sirup

50

ml voda

50

ml rum

Poleva:

50

g čokoláda na varenie

30

g tuk 100%

Ostatné:

100

g džem ríbezľový

Upečieme dva pláty cesta. Jedno svetlé a druhé tmavé podľa rozpisu surovín. Najskôr vyšľaháme bielky, v druhej miske žĺtky s cukrom a postupne zľahka primiešavame múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov necelých 15 minút. Takisto upečieme aj tmavé cesto, tam pridáme spolu s múkou aj kakaový prášok.

V mlieku uvaríme puding (zlatý klas s kakaom) a necháme ho vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne doňho zašľaháme studený puding. Uvaríme aj rozvar na kropenie cesta. Sirup s vodou dovedieme k varu a odstavíme, pridáme rum a necháme vychladnúť.

Oba pláty cesta po dĺžke prekrojíme. Z cesta odložíme asi dve lyžice. Dole dáme pás tmavý, natrieme polovicou krému a položíme svetlý pás. Ten polejeme polovicou rozvaru a natrieme džemom. Na džem dáme svetlé cesto a polejeme zbytkom rozvaru. Natrieme druhou polovicou krému a položíme tmavé cesto.

Takto pripravený koláč zhora niečim zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky. Potom vrch natrieme zbytkom krému, ktorý sme si odložili a polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli. Keď čokoláda stuhne, okraje zarovnáme (odkrojíme bokom), rezy nakrájame a podávame. Z tejto dávky mi vyšlo 16 kusov.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa