- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Chipsy z manioku majú podobnú konzistenciu ako zemiakové chipsy. Zároveň však majú až o 30% nižší obsah tuku. Maniokové chipsy sa už občas objavujú v špecializovaných predajniach a dokonca s rôznymi príchuťami. Ak sa však dostanete k čerstvému manioku, môžete skúsiť jednoduchú prípravu exotických chipsov doma.
Hľuzu manioku ošúpeme, odrežeme konce a maniok nakrájame na veľmi tenké plátky. Najlepšie je použiť krájač zeleniny s tenkým nástavcom.
Nakrájané plátky manioku vložíme ihneď do studenej vody a necháme namočené 45 minút.
Potom plátky prepláchneme a na utierke necháme osušiť tak, aby sme ich do horúceho oleja nevkladali vlhké.
V hlbokej panvici alebo vo fritovacom hrnci rozpálime olej. Plátky manioku postupne vkladáme do oleja a prudko vysmážame. Je nutné, aby boli plátky pri smažení celé ponorené v oleji.
Usmažené chipsy rýchlo vyberáme pomocou dierkovanej naberačky a na papierových obrúskoch ich zbavíme prebytočného oleja. Nezjednené chipsy je možné uchovávať vo vzduchotesnej nádobe až niekoľko týždňov. Najlepšie sú však čerstvé.
Pred podávaním chipsy osolíme, prípadne dokoreníme podľa chuti.