Slaný jogurtový koláč

emko ~ 4. november 2013 - 3:32

O tom, že aj slané koláče sú veľmi obľúbené, niet žiadnych pochýb. Tentokrat je to lístkové cesto s jogurtovou plnkou ochutenou bylinkovou morskou soľou. Na vrch koláča niekedy môžeme dať len zeleninu, inokedy salámu alebo len syr.
Dôležité je použiť hustý biely smotanový jogurt!

Sezóna

Lístkové cesto rozbalíme a aj s papierom vložíme do pekáča. V miske rozmiešame jogurt s bylinkovou morskou soľou, lyžicou škrobovej múčky a vajíčkami. Hmotu vylejeme na cesto a na vrch poukladáme salámu.

Zastrúhame syrom a dáme piecť na 180 stupňov asi 45 minút, kým syr nezozlátne. Koláč po vychladnutí stuhne a až vtedy ho nakrájame.
Výborne sa hodí k vínu či pivu :-)

Komentáre

Doli ~ 7. november 2013 - 9:35

Tak som ho včera urobila návšteve a chutil - aj rodine :) Super rýchlovka a aj dobrotka

0

Doli ~ 5. november 2013 - 12:55

To je super rýchly receptík, dnes vyskúšam :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj