O tom, že aj slané koláče sú veľmi obľúbené, niet žiadnych pochýb. Tentokrat je to lístkové cesto s jogurtovou plnkou ochutenou bylinkovou morskou soľou. Na vrch koláča niekedy môžeme dať len zeleninu, inokedy salámu alebo len syr.
Dôležité je použiť hustý biely smotanový jogurt!

Slaný jogurtový koláč

Lístkové cesto rozbalíme a aj s papierom vložíme do pekáča. V miske rozmiešame jogurt s bylinkovou morskou soľou, lyžicou škrobovej múčky a vajíčkami. Hmotu vylejeme na cesto a na vrch poukladáme salámu.

Zastrúhame syrom a dáme piecť na 180 stupňov asi 45 minút, kým syr nezozlátne. Koláč po vychladnutí stuhne a až vtedy ho nakrájame.
Výborne sa hodí k vínu či pivu :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Doli
~ 05.11.2013 - 11:55

To je super rýchly receptík, dnes vyskúšam :)

Zobraziť profil Doli
~ 07.11.2013 - 20:35

Tak som ho včera urobila návšteve a chutil - aj rodine :) Super rýchlovka a aj dobrotka