- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Často sa stáva, že mi ostane uvarený kus údeného mäsa, alebo pečené bravčové a nechceme mať stále na stole to isté. Vtedy uvarím túto rýchlu chrenovú omáčku, ktorá je celkom iná, ako tá naša záhorácka chrenovica.
Najchutnejšia chrenová omáčka je vtedy, ak ostane hovädzina z vývaru. Použijeme na ňu nielen domáci vývar, ale aj mäkučké mäsko z polievky.
Najskôr rozmiešame v mlieku múku a necháme ju nabobtnať asi 15 minút. Na ostrom strúhadle nastrúhame kus chrenu, podľa toho, akú silnú chuť omáčky máte radi.
Do hrnca dáme múku rozmiešanú v mlieku, pridáme vývar a pomaly privedieme k varu. Varíme a šľaháme metličkou aspoň pätnásť minút, aby bola omáčka jemná a lahodná, aby sa poriadne prevarila múka. Podľa toho, aký vývar použijeme, omáčku podľa chuti dosolíme. Omáčku vypneme, do hotovej všľaháme kúsok masla na zjemnenie a vmiešame chren. Dobré je nechať omáčku chvíľu odstáť, aby sa chute prepojili a chren pustil "grády". Ak sa vám zdá chrenová omáčka hustá, zrieďte ju trošku vývarom.