Pečené plnené kura - vôňa poctivej domácej kuchyne.

Ak je na vás celé kura príliš veľké, skúste upiecť kuraciu roládu.

Pečené plnené kura

Najskôr si spravíme plnku: Do misky nakrájame na kocky rožky, pokropíme ich mliekom, rozbijeme vajíčka, troška osolíme, nastrúhame kúsok muškátového orieška a na jemno nasekáme čerstvú petržlenovú vňať. Pridáme nasekaný cesnak a troška mletej rasce. Všetko zamiešame, aby sa hmota spojila a pripravíme na plnenie.

Väčšie kura umyjeme, osušíme, osolíme z vonkajšej strany aj zvnútra a do otvoru v dutine vložíme plnku. Pootvoríme časť kuraťa pod stehnami a pod kožu povtláčame tiež trocha plnky.

Ak ešte máme plnku, vložíme ju aj pod kožu na prsiach.

Kura rukami sformujeme, plnku rovnomerne uhladíme, aby sa dalo kura ľahko uzavrieť. Nemusíme šiť ihlou, stačí kožu trocha natiahnuť a zopnúť špáradlami.

Kura je takto pripravené na pečenie. Môžeme ho piecť v sáčku, na 200 stupňoch asi 90 minút.

A kura je upečené :)

Po upečení veľkým ostrým nožíkom plnené kura krásne nakrájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil lenkaa
~ 07.06.2013 - 19:20

krasnéé :)

Zobraziť profil remperitka
~ 23.07.2013 - 19:12

perfekntý recept - my ho tiež robievame a paradoxne mi z neho chutí viac ta plnka ako mäso :) :) :)

Zobraziť profil honestka
~ 28.07.2013 - 20:47

mame velmi podobne sposby pripravy jedal. Je to oblubene jedlo mojho syna. Vzdy vsak plnim iba pod kozu a kedze nas je vela, druhe kurca sa upecie rozpoltene alebo na konzerve piva postojacky.
Jaj, ale by som si pochutila, obrazok vyzera uzasne!