Pečené plnené kura

emko ~ 1. november 2015 - 11:23

Pečené plnené kura - vôňa poctivej domácej kuchyne.

Ak je na vás celé kura príliš veľké, skúste upiecť kuraciu roládu.

Suroviny
1
ks
4
ks
3
ks
100
ml
4
strúčiky
podľa potreby
 
 
 
 
 

Najskôr si spravíme plnku: Do misky nakrájame na kocky rožky, pokropíme ich mliekom, rozbijeme vajíčka, troška osolíme, nastrúhame kúsok muškátového orieška a na jemno nasekáme čerstvú petržlenovú vňať. Pridáme nasekaný cesnak a troška mletej rasce. Všetko zamiešame, aby sa hmota spojila a pripravíme na plnenie.

Väčšie kura umyjeme, osušíme, osolíme z vonkajšej strany aj zvnútra a do otvoru v dutine vložíme plnku. Pootvoríme časť kuraťa pod stehnami a pod kožu povtláčame tiež trocha plnky.

Ak ešte máme plnku, vložíme ju aj pod kožu na prsiach.

Kura rukami sformujeme, plnku rovnomerne uhladíme, aby sa dalo kura ľahko uzavrieť. Nemusíme šiť ihlou, stačí kožu trocha natiahnuť a zopnúť špáradlami.

Kura je takto pripravené na pečenie. Môžeme ho piecť v sáčku, na 200 stupňoch asi 90 minút.

A kura je upečené :)

Po upečení veľkým ostrým nožíkom plnené kura krásne nakrájame.

Komentáre

remperitka ~ 23. júl 2013 - 9:12

perfekntý recept - my ho tiež robievame a paradoxne mi z neho chutí viac ta plnka ako mäso :) :) :)

0

honestka ~ 28. júl 2013 - 10:47

mame velmi podobne sposby pripravy jedal. Je to oblubene jedlo mojho syna. Vzdy vsak plnim iba pod kozu a kedze nas je vela, druhe kurca sa upecie rozpoltene alebo na konzerve piva postojacky.
Jaj, ale by som si pochutila, obrazok vyzera uzasne!

0

Hladna ~ 28. marec 2020 - 3:14

Chcela by som sa spýtať, ako je ideálne piecť kura bez použitia sáčku - ešte nemám s pečeným celým kuraťom skúsenosti,tak to nechcem pokaziť.Prípadne aký sačok používate? Nejaký špeciálny potravinársky? Varím a pečiem podľa Vašej stránky už nejakú dobu a takmer všetky recepty sa mi veľmi osvedčili, ste proste záruka kvality a skvelej chute, už podľa iných stránok ani nevarím. Ďakujem za skvelé recepty a kopec inšpirácie!

0

emko ~ 1. apríl 2020 - 12:56

In reply to by Hladna

Ahoj, sáčok sa dá kúpiť v oddelení kde majú papier na pečenie. A ak sáčok nemáš, je dobré kura nasoliť aspoň pár hodín pred pečením, aby bolo chrumkavé :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj