Výborná šťavnatá kuracia roláda. Plnená chutnou plnkou so syrom, šunkou, sušenými rajčinami a bylinkami. Možno vyzerá zložito, ale nie je to nič ťažké. Toto je diétnejšia verzia. Použiť však môžete mäso z celého vykosteného kuraťa, prsia aj stehná. Vtedy nechajte roládu dopiecť odokrytú, aby koža na povrchu schrumkavela.

Kuracia roláda

Najprv pripravíme plnku. Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozpustili maslo. Z vajec oddelíme žĺtky, bielky odložíme stranou. Všetky suroviny na plnku, nakrájané na drobné kúsky spolu so žĺtkami dôkladne premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Kuracie prsia nakrájame na čo najtenšie plátky. Alobal potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Kuracie plátky vystelieme na alobal, aby sa prekrývali a vytvorili kompaktný obdĺžnik. Mäso osolíme a okoreníme aj z tejto strany, prekryjeme fóliou a celé spojíme preklepnutím tĺčikom na mäso.

Do plnky zľahka vmiešame sneh z bielkov, ktoré sme si predtým odložili bokom. Plnkou natrieme kuracie plátky.

Alobal začneme zo strany zdvíhať, čo nám pomôže stočiť roládu. Pevne pritláčame. Alobal zvinieme ako salónku.

Roládu dáme do pekáča a nalejeme doňho aspoň 2 dcl vody. Pečieme asi hodinu pri 180 stupňoch. Ak sa medzitým voda odparí, dolejeme ju, aby bol spodok pekáča stále mokrý. Na záver môžeme použiť kuchynský teplomer. Teplota vnútri rolády by mala byť 74 až 76 stupňov. Po upečení necháme roládu vychladnúť a môžeme porcovať.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa