- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Výborná šťavnatá kuracia roláda. Plnená chutnou plnkou so syrom, šunkou, sušenými rajčinami a bylinkami. Možno vyzerá zložito, ale nie je to nič ťažké. Toto je diétnejšia verzia. Použiť však môžete mäso z celého vykosteného kuraťa, prsia aj stehná. Vtedy nechajte roládu dopiecť odokrytú, aby koža na povrchu schrumkavela.
Suroviny
Plnka:
Ostatné:
Kategórie
Roládu dáme do pekáča a nalejeme doňho aspoň 2 dcl vody. Pečieme asi hodinu pri 180 stupňoch. Ak sa medzitým voda odparí, dolejeme ju, aby bol spodok pekáča stále mokrý. Na záver môžeme použiť kuchynský teplomer. Teplota vnútri rolády by mala byť 74 až 76 stupňov. Po upečení necháme roládu vychladnúť a môžeme porcovať.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: