Tieto krémeše je dobré piecť vtedy, keď neviete čo s bielkami. Sú rýchlo hotové a veľmi lahodné. Podobajú sa na francúzske krémeše, len sú bez čokoládovej polevy.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Bielkové krémeše

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice, každú 200 g polovicu rozvaľkáme na tenko a položíte na obrátený plech. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do poriadne vyhriatej rúry na 220 stupňov asi na desať minút upiecť.

Upečený plát vyberieme z rúry, preložíme z plechu na mriežku. Necháme vychladnúť.

Bielky poriadne vyšľaháme do tuha a zasypeme ich práškovým cukrom preosiatym cez sítko.

V 7,5 deci vody rozvaríme kryštálový cukor. V 2,5 deci vody rozmiešajame vanilkový cukor a pudingové prášky a vlejeme do vriacej vody. Chvíľu povaríme za stáleho miešania.

Do horúcej kaše ihneď opatrne vmiešame vyšľahaný sneh.

Do hlbokého plechu s vyššími okrajmi vložíme jeden plát upečeného cesta a celý ho pokryjeme krémom. Uhladíme ho do jednej roviny a dáme stuhnúť do chladničky asi na dve hodiny.

Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom a touto šľahačkou pokryjeme stuhnutý krém.

Druhý upečený plát pokrájame ostrým nožom na štvorce a poukladáme ich jeden vedľa druhého po celej ploche šľahačky.

Krémeš je hotový. Už len vydržať a nechať ho aspoň chvíľu odležať v chladničke.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil honestka
~ 05.12.2013 - 19:44
fajnove, vyzeraju velmi dobre.
Zobraziť profil janka4620
~ 02.04.2016 - 20:05
Uzasny a rychly kremes. Mnam.... Podaril sa a v okamihu zmizol, do chladnicky sa nedostal.