Špenátový závin s medvedím cesnakom

emko ~ 27. marec 2024 - 11:59

Veľmi jednoduchý a veľmi chutný závin z lístkového cesta. Okrem špenátu môžete použiť aj mladé koprivy. Spolu s medvedím cesnakom si takto ľahko pripravíte jarnú vitamínovú bombu :)

Rozpis je na dva záviny.

Suroviny
2
ks
150
g
1
hrsť
150
g
 
 

Čerstvý listový špenát a medvedí cesnak na krájame a sparíme vo vode. Necháme vychladnúť, dáme do misky, pridáme vajcia, na hrubo nastrúhaný syr a podľa chuti osolíme.

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a odspodu poukladáme plátky šunky. Ďalej rozložíme plnku, na ktorú nasypeme troška pokrájanej čerstvej kápie. Tú dávame hlavne na spestrenie, aby závin nebol fádny.

Vrchnú časť cesta potrieme vajcom, boky založíme dovnútra a zavinieme.

Aj vrch rolády potrieme vajcom a malým ostrým nožíkom, či žiletkou narobíme zárezy.

Roládu vložíme do vopred vyhriatej rúry piecť na 200 stupňov asi 25 minút.

Záviny po upečení nakrájame a podávame ešte vlažné.

Komentáre

CÁCORkA ~ 29. marec 2016 - 8:50

Dělala jsem už druhým rokem a loni jsem místo špenátu dávala mladé kopřivy. To je mňamka!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj