Veľmi jednoduchý a veľmi chutný jarný závin z lístkového cesta. Zdravý a efektný :)

Rozpis je na dva záviny.

Špenátový závin s medvedím cesnakom

Suroviny

Čerstvý listový špenát a medvedí cesnak na krájame a sparíme vo vode. Necháme vychladnúť, dáme do misky, pridáme vajcia, na hrubo nastrúhaný syr a podľa chuti osolíme.

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a odspodu poukladáme plátky šunky. Ďalej rozložíme plnku, na ktorú nasypeme troška pokrájanej čerstvej kápie. Tú dávame hlavne na spestrenie, aby závin nebol fádny.

Vrchnú časť cesta potrieme vajcom, boky založíme dovnútra a zavinieme.

Aj vrch rolády potrieme vajcom a malým ostrým nožíkom, či žiletkou narobíme zárezy.

Roládu vložíme do vopred vyhriatej rúry piecť na 200 stupňov asi 25 minút.

Záviny po upečení nakrájame a podávame ešte vlažné.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 19.04.2014 - 09:55
nádhera !!!
Zobraziť profil sysrqer
~ 24.03.2015 - 19:17
Vyzerá to super
Zobraziť profil CÁCORkA
~ 29.03.2016 - 18:50
Dělala jsem už druhým rokem a loni jsem místo špenátu dávala mladé kopřivy. To je mňamka!