Tieto krémeše vyzerajú vďaka čokoládovej poleve troška slávnostnejšie ako klasické bielkové krémeše. Ale na prípravu nie sú vôbec náročnejšie. Dôležité je, mať hlboký plech s vyššími okrajmi, alebo hranatú formu, do ktorej sa suroviny vrstvia. Rozpis je na jeden veľký hlboký plech o rozmeroch 40x40 cm.

Ďalšie inšpirácie na výborné krémeše nájdete v našom špeciálnom krémešovom výbere :)

Francúzsky krémeš

Suroviny

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, každú z nich rozvaľkáme a upečieme na 220 stupňov asi 8 minút na obrátenej strane plechu. Cesto pred pečením popicháme vidličkou.

Po upečení necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém tak, že si najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho preosiatym práškovým cukrom. V hrnci privedieme k varu liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami, vanilkovými cukrami a vanilkovými pudingami. Uvaríme puding a ešte do teplého všľaháme maslo, jemne primiešame tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec pridáme rum.

Túto pudingovú hmotu nalejeme do hlbokého plechu na spodný plát upečeného lístkového cesta. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť na hodinu do chladničky. Po stuhnutí pudingu vyšľaháme šľahačku a natrieme ňou pudingovú vrstvu.

Na šľahačku priložíme opačne vrchný plát upečeného cesta, aby hrboľatá časť bola v šľahačke.

Roztopíme nad parou čokoládu s maslom a olejom a plát natrieme. Plech vložíme nazad do chladničky poriadne stuhnúť. Potom pekne ostrým tenkým nožíkom nakrájame.

Hotovo. Už len uvariť dobrú kávičku a ochutnať :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 11:34

tak som ho skúsila a toto je výsledok môjho včerajšieho pečenia....:-)...ukážkový asi nie je,ale výýýborný...:-)

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 11:38

ešte jeden..

Zobraziť profil susana
~ 10.06.2015 - 09:48

Jeden velky luxus :), listkove som robila domace a zozal velky uspech.