Tieto krémeše vyzerajú vďaka čokoládovej poleve troška slávnostnejšie ako klasické bielkové krémeše. Ale na prípravu nie sú vôbec náročnejšie. Dôležité je, mať hlboký plech s vyššími okrajmi, alebo hranatú formu, do ktorej sa suroviny vrstvia. Rozpis je na jeden veľký hlboký plech o rozmeroch 40x40 cm.

Francúzsky krémeš

Suroviny

Lístkové cesto rozdeľte na dve časti, každú z nich rozvaľkajte a upečte na 220 stupňov asi 8 minút na obrátenej strane plechu. Cesto pred pečením popichajte vidličkou.

Po upečení nechajte vychladnúť.

Pripravte si krém tak, že si najskôr vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a zasypte ho preosiatym práškovým cukrom. V hrnci priveďte k varu liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami a vanilkovými cukrami. Vo vode rozmiešajte vanilkové pudingy, ja som použila zlatý klas. Do ešte teplého pudingu všľahajte maslo, jemne primiešajte tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec pridajte rum.

Túto pudingovú hmotu nalejte do hlbokého plechu na spodný plát upečeného lístkového cesta. Nechajte vychladnúť a potom dajte stuhnúť na hodinu do chladničky. Po stuhnutí pudingu vyšľahajte šľahačku a natrite ňou pudingovú vrstvu.

Na šľahačku priložte opačne vrchný plát upečeného cesta, aby hrboľatá časť bola v šľahačke.

Roztopte nad parou čokoládu s maslom a olejom a plát natrite. Ja som si pomohla silikónovým štetcom. Plech vložte nazad do chladničky poriadne stuhnúť. Potom pekne ostrým tenkým nožíkom nakrájajte.

Dobrú chuť :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil meluzina
~ 20.12.2013 - 20:32

Prosím Vás, tie pudingy všetky spolu zmiešať v 200 ml vody? Ďakujem.

Zobraziť profil Táňa
~ 21.12.2013 - 13:28

áno a potom ich vyleješ do mlieka a uvaríš

Zobraziť profil meluzina
~ 22.12.2013 - 21:25

Ja som ich teda skúsila dať do tej vody všetkých 5 a vznikla mi z toho jedna veľká prachová guľa, tak som to všetko vysypala do mlieka a uvarila :) dobrý krém to bol aj tak, len to krájanie na záver.. Ďakujem.

Zobraziť profil Táňa
~ 22.12.2013 - 22:02

Prosím ťa a aký si mala pudingový prášok? Veď to je len škrob a ten sa vo vode rozpustí...

Zobraziť profil meluzina
~ 23.12.2013 - 22:00

Alnatura a nejaky bio-puding zn. Tesco. Mozno som ich mala po jednom primiesavat?

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 11:34

tak som ho skúsila a toto je výsledok môjho včerajšieho pečenia....:-)...ukážkový asi nie je,ale výýýborný...:-)

Zobraziť profil Táňa
~ 25.01.2015 - 11:36

Náhodou sa ti pekne podaril, ďakujem za fotku. Šikula :-)

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 11:39

ďakujem za pochvalu...:-)

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 11:38

ešte jeden..

Zobraziť profil Táňa
~ 25.01.2015 - 11:51

Paráda, vidím že aj plech máš presne taký istý, to je fajn :-)

Zobraziť profil Anka
~ 25.01.2015 - 12:18

no,to sa mi asi pred 8 rokmi podarilo kúpiť dva rovnaké kusy ( ešte za nejakých 150.00Sk spolu),čo je niekedy výhoda...:-)....a som s nimi veľmi spokojná

Zobraziť profil susana
~ 10.06.2015 - 09:48

Jeden velky luxus :), listkove som robila domace a zozal velky uspech.