Pohánkovo-tvarohová nátierka

emko ~ 20. január 2016 - 12:39

Pohánka má vynikajúcu jemnú orieškovú chuť. Je zdravá, pretože obsahuje rutín a množstvo ďalších dôležitých látok. Vďaka jej "zahrievajúcim" účinkom sa odporúča konzumovať hlavne v zime. Pohánka v tejto nátierke spolu s tvarohom, ktorý nám dodá vápnik, slúžia ako výborný zdroj energie. Namiesto olivového oleja je možné použiť dyňový, namiesto tymiánu inú bylinku. Alebo pridať parmezán. Každopádne aj v tejto základnej podobe je nátierka výborná.

Suroviny

Pohánku (krúpky) namočíme aspoň na 2 hodiny, alebo cez noc. Potom uvaríme v malom množstve vody so soľou do mäkka (asi 15 min).

Uvarenú pohánku scedíme a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh, cesnak, olej, trocha citrónovej šťavy a tymián, alebo inú obľúbenú bylinku. Rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením.

Komentáre

Tana ~ 20. január 2016 - 12:54

Idem kúpiť tvaroh :-) mňam! Vyskúšam...

0

Evča ~ 21. január 2016 - 9:39

emko, dnes som robila na olovrant... vynikajuci napad, super chut, este som pridala trocha kurkumi a medvedi cesnak,a hned to vyzeralo ako vajickova pomazanka...mnam..vyborna..dik za recept..E.:)

0

emko ~ 22. január 2016 - 11:00

In reply to by Evča

paráda, to som moc rada :)
mne ešte trocha ostalo, tak idem urobiť experiment, prdnem tam vajíčko a trocha múky a skúsim urobiť šúlance alebo gnocchi z toho,
ked sa podarí, tak s parmazánom a masielkom len to bude super obed :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj