Pohánka má vynikajúcu jemnú orieškovú chuť. Je zdravá, pretože obsahuje rutín a množstvo ďalších dôležitých látok. Vďaka jej "zahrievajúcim" účinkom sa odporúča konzumovať hlavne v zime. Pohánka v tejto nátierke spolu s tvarohom, ktorý nám dodá vápnik, slúžia ako výborný zdroj energie. Namiesto olivového oleja je možné použiť dyňový, namiesto tymiánu inú bylinku. Alebo pridať parmezán. Každopádne aj v tejto základnej podobe je nátierka výborná.

Pohánkovo-tvarohová nátierka

Pohánku (krúpky) namočíme aspoň na 2 hodiny, alebo cez noc. Potom uvaríme v malom množstve vody so soľou do mäkka (asi 15 min).

Uvarenú pohánku scedíme a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh, cesnak, olej, trocha citrónovej šťavy a tymián, alebo inú obľúbenú bylinku. Rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 20.01.2016 - 11:54

Idem kúpiť tvaroh :-) mňam! Vyskúšam...

Zobraziť profil emko
~ 20.01.2016 - 11:57

mne tak chutí, že ju jem aj samotnú :)
ale viem si dobre predstavit ju skombinovať s kúskami karotky alebo rapíkatého zeleru :)

Zobraziť profil Evča
~ 21.01.2016 - 20:39

emko, dnes som robila na olovrant... vynikajuci napad, super chut, este som pridala trocha kurkumi a medvedi cesnak,a hned to vyzeralo ako vajickova pomazanka...mnam..vyborna..dik za recept..E.:)

Zobraziť profil emko
~ 22.01.2016 - 10:00

paráda, to som moc rada :)
mne ešte trocha ostalo, tak idem urobiť experiment, prdnem tam vajíčko a trocha múky a skúsim urobiť šúlance alebo gnocchi z toho,
ked sa podarí, tak s parmazánom a masielkom len to bude super obed :)

Zobraziť profil emko
~ 22.01.2016 - 11:46

tak toto dopadlo nad ocakavanie, absolutne fantasticke gnocchi sme urobili, deti sa oblizuju az za usami :)