Koložvárska kapusta je maďarský recept ideálny do studeného počasia. Zasýti a zahreje každé brusko. Základom koložvárskej sú prekladané vrstvy kyslej kapusty, ryže a mletého mäsa v kombinácii s kyslou smotanou. Papriku ak zoženiete, použite údenú. Dodá jedlu výbornú chuť.
Na zapekanie koložvárskej kapusty je dobré použiť vyššiu nádobu, napríklad staršiu remosku.

Koložvárska kapusta

Ryžu varíme zvlášť. Na masti osmažíme nasekanú jednu cibuľu a orestujeme na nej mleté mäso. Ochutíme soľou, paprikou, korením, podlejeme trošku vodou a podusíme asi 20 minút.

Mäso odoberieme do misky a na výpeku osmažíme druhú nakrájanú cibuľu a nasekanú kyslú kapustu. Pridáme papriku, soľ a korenie podľa chuti a chvíľu podusíme. Tretinu kapusty odoberieme a vložíme na dno zapekacej nádoby.

Na kapustu navrstvíme polovicu ryže, polovicu mletého mäsa a klobásu. Prekryjeme polovicou kyslej smotany a znovu dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa.

Zakončíme vrstvou kapusty a druhou polovicou kyslej smotany. Koložvársku kapustu zapekáme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil xado
~ 21.05.2013 - 20:16

ja ani neviem cim som si to zasluzil, mnam .)

Zobraziť profil Táňa
~ 21.05.2013 - 20:22

Však máš narodeniny :-) všetko najlepšie !!!

Zobraziť profil remperitka
~ 14.07.2013 - 18:50

nech už to vyzerá ako chce, u nás doma toto čudo milujeme :) aj dnes máme na večeru - robim to podobne ako ty :)

Zobraziť profil Táňa
~ 14.07.2013 - 18:54

Ty máš také pekné fotky... Náhodou to vyzerá dobre a hlavne že ste si pochutili :-)

Zobraziť profil remperitka
~ 14.07.2013 - 19:03

ďakujem :) a to fotim do tabletu a ten nefotí až tak pekne u mňa v kuchyni (ale nechce sa mi foťák vyberať ), tak si vždy vynesiem jedlo na terasu a tam pri dennom svetle odfotím a priateľ vždy na mňa pozerá, že kam zase idem s jedlom :) :) :) no každý sme nejaký... ale keby sa aj fotky nepodarili, hlavne že mi jedlo podarí (ťuk ťuk ťuk klopem na drevo aby to tak bolo vždy)

Zobraziť profil Táňa
~ 14.07.2013 - 19:18

Ja som sa tiež tak učila fotiť. Uvarila som a s jedlom som behala po zahrade a hľadala vhodné svetlo. Doma sa to potom jedlo samozrejme studené :-) Ale tu v centre Prahy keby som behala s jedlom po námestí, zrejme by ma zavreli na psychiatriu, alebo by som ani moc nebehala a bezdomovci by mi to zjedli :-)

Zobraziť profil remperitka
~ 14.07.2013 - 19:48

taže poznáš aj ty o čom hovorím :) fotoaparát by mi to pekne odfotil aj v interiéri ale to potom musím pripojiť k PC aby som si fotky stiahla, a takto mám všetko v jednom - odfotím do tabletu a rovno to aj pridám na internet (takže je to pohodlnejšie - ale to behanie po vonku aby som mala svetlo je trošku komické)

Zobraziť profil Ludo
~ 11.04.2018 - 09:57

Ahoj,
ja som skusal robit vsetko v 1 kastroli, a dokonca len na sporaku a vyslo to velmi velmi dobre. Jedina nevyhoda je, ze to nie je navrstvene, ale na tanieri po prvom suste to uz nevadi...:)
Kastrol musi mat hrube dno, postupne som pridaval suroviny:
1. orestoval som osol. a okor. maso na cibuli, pridal ml. papriku, podlial hor. vodou
2. maso ak je uz maksie pridal som ryzu (len preplachnutu hor. vodou)
3. ak je ryza na pol hotova kolieska klobasy a na to kys. kapustu
4. ak je kapusta makka, urovnal som navrch kys. smotanu a nechal "dojst"

Samozrejme kastrol som mal stale prikryty a robil som to na najmensom plameni.
Kapustu som poprasil aj mletou rascou, a dal som kusok bobkacu.
Dalo sa to fajn nakrajat na trojuholniky a robim ju uz len takto.
Milujem varenie, kde staci jedna nadoba bez potreby ju presunut z ohna do rury...
:D