V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých šalviových čipsov. Rozpis surovín je pre dve osoby.

Makaróny so šalviovými čipsami

Najskôr si na panvičke rozpustíme maslo spolu s olivovým olejom. Nastriháme lístky čerstvej šalvie a opečieme ich (nespálime). Necháme ich na papierovom obrúsku osušiť od prebytočného oleja. Opekať stačí fakt len chvíľku. Čipsy sú chrumkavé a voňavé.

Do mixéra hodíme paradajky, cibuľu a cesnak. Rozmixujeme, ale nie celkom na kašu. Prihodíme hrsť čerstvých byliniek. Ja som dala bazalku, oregano a petržlenovú vňať. Ešte krátko pomixujeme.

Paradajkovú zmes dáme na panvičku, kde sme smažili čipsy a restujeme, dokým sa neodparí všetka tekutina. Podľa chuti osolíme, môžete pridať aj korenie.

Na tanier dáme makaróny, prelejeme paradajkovou omáčkou, podľa potreby prelejeme ešte olivovým olejom a ozdobíme šalviovými čipsami. Kto chce, môže posypať strúhaným parmezánom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa