Marokánky 2

emko ~ 23. december 2018 - 11:52

Marokánky sú moja srdcovka. Jeden recept už tu je.
Skúšať ich môžete na rôzne spôsoby, v rôznych kombináciách surovín. Každému chutia iné a tieto "ruské placky" sú proste neodolateľné.

Sú chrumkavejšie a v kombinácii s nugátovou čokoládou, previazané mašličkou sú vhodným darčekom.

Suroviny
500
ml
5
PL
100
g
100
g
100
g
Ostatné:
 
 
200
g
30
g
Kategórie
Sezóna

Vo väčšom hrnci ohrejeme mlieko s maslom a sirupom. Do horúceho ochuteného mlieka, ktoré odstavíme, všľaháme metličkou múku.

Arašidy a mandle vložíme do robota a nasekáme. Zmiešame s hrozienkami, brusnicami a vločkami.

Vložíme naraz do kaše z mlieka a premiešame. Necháme vychladnúť.

Podľa potreby môžete zmes osladiť, alebo podľa seba dochutiť. Dôležité je, aby zmes bola kašovitá, rozotierateľná. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá.

Na plechy si rozložíme papiere a lyžicou narobíme kôpky veľkosti takej, aké chcete mať placky. Stierkou ich pekne rozotrieme.

Medzi plackami necháme aspoň centimeter miesto.

Placky na plechoch vložíme do rúry a pečieme na 190 stupňov, pokým neskaramelizujú odspodu. Asi 15 - 20 minút.

Zvrchu sa vám budú zdať ešte tekuté, ale keď plechy vyberiete a vychladnú, placky stuhnú.

Potom ich pekne odlepíme z papiera, otočíte vrchom nadol a spodok ponatierame hustejšou čokoládou.

Necháme zaschnúť a potom už len pobalíte.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj