Marokánky sú moja srdcovka. Jeden recept už tu je.
Skúšať ich môžete na rôzne spôsoby, v rôznych kombináciách surovín. Každému chutia iné a tieto "ruské placky" sú proste neodolateľné.

Sú chrumkavejšie a v kombinácii s nugátovou čokoládou, previazané mašličkou sú vhodným darčekom.

Marokánky 2

Suroviny

 

100

g múka hladká

500

ml mlieko

5

PL sirup javorový

5

PL maslo

5

PL vločky ovsené

100

g arašidy

100

g hrozienka

100

g brusnice sušené

100

g mandle celé

Ostatné:

200

g čokoláda

30

g tuk

Vo väčšom hrnci ohrejeme mlieko s maslom a sirupom. Do horúceho ochuteného mlieka, ktoré odstavíme, všľaháme metličkou múku.

Arašidy a mandle vložíme do robota a nasekáme. Zmiešame s hrozienkami, brusnicami a vločkami.

Vložíme naraz do kaše z mlieka a premiešame. Necháme vychladnúť.

Podľa potreby môžete zmes osladiť, alebo podľa seba dochutiť. Dôležité je, aby zmes bola kašovitá, rozotierateľná. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá.

Na plechy si rozložíme papiere a lyžicou narobíme kôpky veľkosti takej, aké chcete mať placky. Stierkou ich pekne rozotrieme.

Medzi plackami necháme aspoň centimeter miesto.

Placky na plechoch vložíme do rúry a pečieme na 190 stupňov, pokým neskaramelizujú odspodu. Asi 15 - 20 minút.

Zvrchu sa vám budú zdať ešte tekuté, ale keď plechy vyberiete a vychladnú, placky stuhnú.

Potom ich pekne odlepíme z papiera, otočíte vrchom nadol a spodok ponatierame hustejšou čokoládou.

Necháme zaschnúť a potom už len pobalíte.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil veronika353
~ 02.12.2014 - 17:59
Vyzkouším i tyto marokánky:-)))