- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pražma kráľovská (tiež doráda) je typická stredomorská ryba, ktorú že vraj starí grékovia zasvätili bohyni Afrodite. Má jemné, chutné, biele mäsko a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je pomerne obľúbená ideálna na grilovanie. Netreba ju preplácať príliš rôznymi surovinami, aby ste si mohli vychutnať jej prirodzenú chuť.
Rybu pri nákupe vyberajte tak, aby mala jasné, lesklé a nie matné, zakalené oči. Na dotyk má byť ryba pevná. Skontrolujte tiež žiabre, či sú jasne červené. Čím červenšie, tým je ryba čerstvejšia.
V tomto recepte ju pripravujem na citrónoch, s tymiánom a cesnakom, ktoré pri grilovaní pustia vybornú, sladko-kyslú voňavú šťavu. Tá pražmu dokonale dochutí.
Je to vlastne pomerne rýchlovka. Do 30 minút môžete stolovať a verte, že to bude zážitok! :)