Bryndzová nátierka

emko ~ 8. máj 2014 - 10:29

Jarná nátierka zo slovenskej bryndze, masla a cibuľky na čerstvom pečive - výborné raňajky.

Suroviny
Sezóna

Zmäknuté maslo vymiešame do peny s bryndzou, pridáme na jemno nasekanú cibuľu a ozdobíme pažítkou.

Komentáre

benesso ~ 15. jún 2013 - 11:54

áno, ale k absolútnemu nebíčku v papuľke odporúčam prikrájať tam ešte zo dve feferónky a pridať pár kvapiek citrónovej šťavy, skúste!

0

serpico ~ 11. máj 2014 - 5:09

...nielen nebíčko v papuľke, ale i silu 3-och býkov dodávajú maškrty z bryndze serpicovi...ale štipľavé veľmi nemusím, mne štip preráža chuť ostatných vecí v takýchto....a ešte i jeden špecifik...mám jazyk s ryhou pozdĺžnou a ak sa mi tam dostane takôto štipľavô, idem sa z kožky vyhodiť (2 lemeše som vraj chcel mať onehdy v mladosti...genézu v knihe opíšem)...a ostatné 3 týždne som natrafil na jedinečnú bryndzu...takže teraz ju používam tryskom...

0

serpico ~ 9. máj 2014 - 8:41

In reply to by Tana

...môj lemeš štipľavô nemá rád...ale...vie vyprodukovať riadnu "štipľavicu"...a ešte na dôvažok...aj nasledovníka má...mladého serpica...to sa pani serpicová môže aj zmagoriť z nás...až sa čudujem, že to niekedy ustojí (hi ! hi ! )

0

kimlo ~ 8. máj 2014 - 13:07

Bryndzovú nátierku robievam každý týždeň, namiesto masla som zvykol dať bánoveckú smotanovú nátierku, dodá tomu dobrú chuť, a ešte je dobrá aj údená mletá paprika...a samozrejme jarná cibuľka a reďkovka.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj