arašidy

arašidy

arašidy

Arašidy, alebo tiež búrske oriešky vlastne nie sú pravé oriešky, ale radia sa medzi strukoviny. Sú výborným zdrojom vitamínu E, niacínu, folátov a antioxidantov. Ich konzumácia by mala viesť k prevencii kardiovaskulárnych ochorení. Arašídy sa používajú často v ázijskej kuchyni a výborné aj známe je arašidové maslo. Najlepšie je kúpiť arašidy ešte v škrupinke. Skladujte ich na suchom, chladnejšom mieste, v uzatvorenej nádobe.

Tieto grilované kuracie špízy sú krásne šťavnaté, jemne pikantné a s arašidovou omáčkou parádne osviežujúce. Rada ich robím pre návštevy…

Marokánky sú moja srdcovka. Jeden recept už tu je.
Skúšať ich môžete na rôzne…

Kto by nepoznal osvedčené vynikajúce jedlo čínskej kuchyne. Len každý zrejme pozná inú verziu :-)

Kung pao je rýchlovka na dni,…

Chutný koláč z ovsenej kaše s pridaním orieškov, to je základ tohto receptu.
Nie je to klasické cesto, ale po upečení koláč vyzerá…

Suya je niečo ako africká varianta kebabu. Jedná sa o grilované, zvyčajne hovädzie, niekedy však aj kuracie alebo teľacie mäso,…

Recept na výborné marokánky. Je veľmi jednoduchý a výhodou je, že sa marokánky pri pečení neroztečú a udržia tvar, aký vytvoríte na…