Chutný koláč z ovsenej kaše s pridaním orieškov, to je základ tohto receptu.
Nie je to klasické cesto, ale po upečení koláč vyzerá super a takisto chutí. Na koláč môžete použiť rôzne plnky, aké máte radi.
Ovsený koláč je dobrý s ovocím, s tvarohom, ale aj tento jablkovo-makový je perfektný.
Piekla som v koláčovej forme 28cm.

Ovsený koláč

Suroviny

 

Korpus:

1

hrnček vločky ovsené

1,5

hrnčeka mlieko

3

PL hrozienka

2

PL med

0,5

KL kôra citrónová

0,5

hrnčeka arašidy

Plnka:

200

g mak mletý

100

g cukor trstinový

1/2

KL škorica mletá

3

ks jablko

Na potretie:

1

PL olej olivový

Z ovsených vločiek, mlieka, hrozienok, medu a citrónovej kôry uvaríme hustú kašu. Varíme asi desať minút. Po uvarení do nej vmiešame na hrubo pomleté pražené arašidy.

Formu vystelieme papierom na pečenie a papier natrieme olivovým olejom. Dve tretiny ešte teplej kaše rozložíme na papier, dlaňou kašu pritlačíme a uhladíme. V miske zmiešame mletý mak s cukrom, škoricou a na hrubo strúhanými jablkami. Plnku rozvrstvíme na korpus a tiež uhladíme.

Tretinu odloženého cesta rozmrvíme na plnku ako drobenku. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov asi 50 minút.

Upečený ovsený koláč necháme celkom vychladnúť a potom nakrájame.
Výhodou je, že keď si ráno varíte ovsenú kašu a náhodou vám zostane, môžete ju takto zrecyklovať a efektívne využiť :-)

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa