- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Kto by nepoznal osvedčené vynikajúce jedlo čínskej kuchyne. Len každý zrejme pozná inú verziu :-)
Kung pao je rýchlovka na dni, keď sa nám nechce tráviť hodiny pri sporáku.
Kuracie mäso (vykostené stehná, alebo prsia) nakrájame na maličké kocky. Pripravíme marinádu, premiešame ju s mäsom a necháme asi pol hodiny marinovať. Vo woku rozpálime olej. Marinované mäso v menších dávkach ofritujeme v rozpálenom oleji. Trvá to vždy asi pol minúty, mäso vyberieme z oleja a necháme ho ztiecť z oleja na papierovej utierke. Olej pred ďalším mäsom necháme znovu rozpáliť.
Olej z woku vylejeme a odložíme. Vo woku nám ostane len pár kvapôčok oleja a to stačí na ďalšiu prípravu. Wok znovu rozohrejeme, pridáme chilli papričky a na jemno nastrúhaný zázvor, orestujeme a pridáme ofritované mäso, ktoré ešte asi pol minúty prudko opečieme. Na mäso nalejeme zálievku a premiešame. Na zálievku je dobré použiť čierny ryžový ocot.