Kto by nepoznal osvedčené vynikajúce jedlo čínskej kuchyne. Len každý zrejme pozná inú verziu :-)

Kung pao je rýchlovka na dni, keď sa nám nechce tráviť hodiny pri sporáku.

Kung pao

Suroviny

 

Marináda na mäso:

500

g kuracie mäso

1

PL omáčka sójová

2

PL voda

1

KL škrob kukuričný

Zálievka:

1

PL víno ryžové

1

KL ocot ryžový

1

PL omáčka sójová

1

KL škrob kukuričný

1

PL cukor

1

KL olej

1/4

KL soľ

Ostatné:

1

KL zázvor čerstvý

100

g arašidy

1-2

ks chilli paprička

300

ml olej

Kuracie mäso (vykostené stehná, alebo prsia) nakrájame na maličké kocky. Pripravíme marinádu, premiešame ju s mäsom a necháme asi pol hodiny marinovať. Vo woku rozpálime olej. Marinované mäso v menších dávkach ofritujeme v rozpálenom oleji. Trvá to vždy asi pol minúty, mäso vyberieme z oleja a necháme ho ztiecť z oleja na papierovej utierke. Olej pred ďalším mäsom necháme znovu rozpáliť.

Olej z woku vylejeme a odložíme. Vo woku nám ostane len pár kvapôčok oleja a to stačí na ďalšiu prípravu. Wok znovu rozohrejeme, pridáme chilli papričky a na jemno nastrúhaný zázvor, orestujeme a pridáme ofritované mäso, ktoré ešte asi pol minúty prudko opečieme. Na mäso nalejeme zálievku a premiešame. Na zálievku je dobré použiť čierny ryžový ocot.

Zálievka na mäse zhustne a wok môžeme vypnúť. Do hotového jedla vmiešame pražené nesolené arašidy. Podávame s ryžou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa