Kung pao

emko ~ 17. október 2017 - 13:59

Kto by nepoznal osvedčené vynikajúce jedlo čínskej kuchyne. Len každý zrejme pozná inú verziu :-)

Kung pao je rýchlovka na dni, keď sa nám nechce tráviť hodiny pri sporáku.

Suroviny
Marináda na mäso:
 
 
2
PL
Zálievka:
 
 
1
PL
1
KL
1/4
KL
Ostatné:
 
 
100
g
300
ml

Kuracie mäso (vykostené stehná, alebo prsia) nakrájame na maličké kocky. Pripravíme marinádu, premiešame ju s mäsom a necháme asi pol hodiny marinovať. Vo woku rozpálime olej. Marinované mäso v menších dávkach ofritujeme v rozpálenom oleji. Trvá to vždy asi pol minúty, mäso vyberieme z oleja a necháme ho ztiecť z oleja na papierovej utierke. Olej pred ďalším mäsom necháme znovu rozpáliť.

Olej z woku vylejeme a odložíme. Vo woku nám ostane len pár kvapôčok oleja a to stačí na ďalšiu prípravu. Wok znovu rozohrejeme, pridáme chilli papričky a na jemno nastrúhaný zázvor, orestujeme a pridáme ofritované mäso, ktoré ešte asi pol minúty prudko opečieme. Na mäso nalejeme zálievku a premiešame. Na zálievku je dobré použiť čierny ryžový ocot.

Zálievka na mäse zhustne a wok môžeme vypnúť. Do hotového jedla vmiešame pražené nesolené arašidy. Podávame s ryžou.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj